Wpis z mikrobloga

tag do obserwowania --> #sredniasondazysejm

CZERWIEC 2023

1. Prawo i Sprawiedliwość - 33,6% - 196 mandatów ( b.z)
2. Koalicja Obywatelska - 30,1% - 155 mandatów (⬆ 3,7%)
3. Konfederacja - 11,5% - 49 mandatów (⬆ 1,8%)
4. Trzecia Droga - 9,9% - 41 mandatów (⬇ 3%)
5. Lewica - 7,4% - 22 mandaty (⬇ 1,9%)

rales - tag do obserwowania --> #sredniasondazysejm

CZERWIEC 2023

1. Prawo i Sprawi...

źródło: kanwas

Pobierz
  • 147
  • Odpowiedz
@Tommy__: To jest straszne, a biorąc pod uwagę ich poprzednie "koalicje" z Lepperem/Giertychem i ziobro to na pewno na to pójdą byle się utrzymać przy korycie...
  • Odpowiedz
  • 57
@rales betonowy elektorat PiSu chyba musi wymrzeć żeby spadli z pierwszego miejsca. Mogą odwalać co chcą, a pelikany łykną nawet najbardziej bezczelne wytłumaczenie pinokia.
  • Odpowiedz
@sha4ky zobaczymy jak będzie, ja jestem ciekaw jak PiS pogodzi się z takim Braunem i jego ukrainizacją Polski i Korwinem dla którego Putin to dobry chrześcijanin a w USA panuje dyktatura LGBTQ
  • Odpowiedz
@rales: Konfa zbudowała ten elektorat na nastrojach anty-ukraińskich i takie są fakty. Nikt normalny raczej na nich nie zagłosuje, kiedy już nie da się oszukiwać na niskie podatki, a socjologicznie to zamordyzm.

Jednak najbardziej mnie dziwi..kto do #!$%@? nędzy głosuje na Lewicę?! Skandal, że to jeszcze nad progiem.
  • Odpowiedz
@rales: jak w tym kraju ma być dobrze, skoro 49 posłów ma dostać ugrupowanie faszystowskie siejące nienawiść do każdego wolnego człowieka
  • Odpowiedz
@rales: mmm, ilość posłów konfederacji za mała żeby wprowadzać niskie podatki, za to idealna żeby stanowić zamordystyczne prawo na spółkę z pisem :)
  • Odpowiedz
  • 3
chciałem, ale canva robiła mi dziś jakieś psikusy i automatycznie zmieniała cały czas na takie. W końcu się #!$%@?łem i zaakceptowałem to jaskrawe gówno. W przyszłym miesiącu nad tym popracuję, aby wrócić do wcześniejszych
@yourgrandma:
  • Odpowiedz