Wpis z mikrobloga

Myślę że takiej naprawy nie było jeszcze na polskim youtube, w tym wideo kupiłem 16 calowy macbook pro, ostatni model na procesorze intel, który był zalany a sprzedawca nie pochwalił się tym, był też zablokowany przez icloud.
Ciecz uszkodziła połączenie taśmy flex do szkła matrycy, starając się to naprawić szukałem w internetach informacji czy to jest możliwe, jak się do tego zabrać, jakich rozwiązań użyć? Wiecie co? Nie znalazłem nic sensownego więc postanowiłem coś pokombinować, no bo jak to tak, że się nie da?!
Naprawa powiodła się, wyświetlany obraz odzyskał pierwotną jakość, trwało to kilkanaście godzin, tutaj macie to skrócone do 15 minut
Zobaczcie bo tak szalonej naprawy szybko nie zobaczycie ;)

#majsterkowanie #diy #elektronika #lutowanie #macbook #laptopy #polskiyoutube
Pan_Slon - Myślę że takiej naprawy nie było jeszcze na polskim youtube, w tym wideo k...
  • 25
@Pan_Slon: no tak, ale Ty potrafisz czarować ten sprzęt, a ja bym kupił gówno i się nawet nie zorientował. Chyba doinwestuje i będę miał spokojną głowę, szczególnie, że będę miał rok gwarancji apple i dwa lata rękojmi, a celuję w aira z 2020 więc jak się nagle zesra, to już nic z tym nie zrobię