Wpis z mikrobloga

mircy z tagu #motocykle , jest #pytanie a nawet #pytaniedoeksperta Otóż znajomy od dłuższego czasu namawia mnie do kupna motocykla, żeby miał z kim pojeździć rekreacyjnie, weekendowo etc. i chyba coraz bardziej będę się skłaniał ku zakupowi tegoż, ale w grę wchodzi jak na razie, tylko 125, używany. Miałby to być motocykl typu Naked, z budżetem 10k PLN. kompletnie nie znam tego rynku, a tym bardziej konkretnych modeli godnych uwagi. Owy znajomy, polecił mi przyjrzeć się Hyosung GT 125. on sam, ma zamiar kupić ten model dla swojej żony na początek zajawki. Jego propozycja wydaje się ok, zważywszy na to, że troszkę o motorkach pojęcie ma, ale... Ale opinie znawców i ekspertów z wykop.pl też bym chciał poznać.
Pobierz
źródło: temp_file.png8624919224760323114
  • 30
@grzesiecki: Jak masz pełne kat. A, to nie ma najmniejszego sensu kupować 125. Oczywiście jeśli nie posiadasz kat A, A1,A2, masz kat. B to według mnie najlepsza opcja w 125 to tylko i wyłącznie skuter. Pierdziawki z biegami w tej klasie pojemności nie maja sensu - namachasz się wajchą od zmiany biegów jak głupi a frajdy z tego zero. Do tego brak schowków, brak ochrony przed wiatrem czy deszczem. W tej
Serio nie daj się namówić na moto o tak małej pojemności z biegami. Serio nie warto.

@ddonik: Miałem 125 w manualu i byłem zadowolony. Dzisiaj inaczej na to patrzę, ale nie ma co przesadzać. Warto.

@grzesiecki Plus jest tego Hyosunga taki, że jak kupicie z kumplem, to się możecie częściami wymieniać xD Części kupujesz na zachodzie za ojro z dostawą do Polski. Sens żaden. Hyosung miał wejść we współpracę z Suzuki