Wpis z mikrobloga

Co te Kitajce pokombinowały z #lenovo #thinkpad t480 (°°

Chciałem sobie do tego laptoka wsadzić dysk NVME do wolnego slotu M2 (WWAN). No i nie ma wprost informacji, czy to jest wcięcie B, M czy B+M. Po zdjęciach wyszło że M

no i teraz czekam na adapter, bym w miejscu dysku SATA móc wsadzić tego NVME...

Takie trochę #zalesie, bo jednak myślałem, że dzięki sporemu community uda się szybko znaleźć informacje dot. wymaganego dysku. Ja niestety, jako dyskowy laik, musiałem grzebać kilka godzin... No ale cóż, life is life, na na na ra ra
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@SuperStefan: @Kryspin013 wgl was nie czaje, zamiast sobie wrzucic/zostawic modem, do niego karte sim i miec neta wszedzie to z jakimis dyskami kombinujecie. Chyba ze komp caly czas w domu.

@MercedesBenizPolska: komp głównie w domu, ja mam wersję bez modemu - musiałbym dokupić kable i modem oraz poprowadzić je przez całego lapka a mi się nie chce. No i mam dwa dyski.
  • Odpowiedz
@MercedesBenizPolska: kierwa, dopiero jak dopiłem kawę to zauważyłem, że p-------m nazwy ;P oczywiście chodzi mi o port dla dysku m2 2242, nie WWAN. Ale do WWAN akurat wsadziłem kartę Intel 210ax

@SuperStefan: czo? Tam nie masz dedykowanego portu dla 2242. Masz miejsce na dysk slim sata 2.5" do którego w zależności od przejściówki możesz w----ć dysk sata lub długi nvme. Oraz masz dwa sloty m.2 2242. Domyślnie w
  • Odpowiedz
@Kryspin013: no dokladac anten tez by mi sie nie chcialo. Wgl len sie teraz zrobilem. Kiedys sie grzebalo a teraz szklany touchpad lezy w szufladzie z pol roku juz bo mi sie nie chca zakladac

@MercedesBenizPolska: touchpad to jedna z prostszuch rzeczy do wymiany. Zajęło mi to z max 5 min i wymieniłem od razu jak mi przyszło xD
  • Odpowiedz