Aktywne Wpisy
whitewolfik +228
Po ponad dziewięciu latach sąd wydał postanowienie w sprawie wniosku o służebność drogi koniecznej, złożonego przez sąsiada przeciwko mnie, gminie, i jeszcze jednemu sąsiadowi.
Na ogłoszeniu postanowienia byłem tylko ja i wnioskodawca.
Nie było żadnych niespodzianek. Sąd zasądził drogę konieczną o szerokości 8m przez 2 działki gminne i pole mojego sąsiada w kształcie pokrywającym się z planem zagospodarowania przestrzennego. Za pierwszą działkę gminną nie sąd zasądził opłaty, za działkę, którą niedawno sprzedałem
Na ogłoszeniu postanowienia byłem tylko ja i wnioskodawca.
Nie było żadnych niespodzianek. Sąd zasądził drogę konieczną o szerokości 8m przez 2 działki gminne i pole mojego sąsiada w kształcie pokrywającym się z planem zagospodarowania przestrzennego. Za pierwszą działkę gminną nie sąd zasądził opłaty, za działkę, którą niedawno sprzedałem
kotka-a 0
Nie XD
"Odbiurokratyzowanie", czyli poluzowanie norm spowoduje, że będzie powstawało więcej patodeweloperki ale za to droższej.
W ogóle to pierwsza zasada jak poprawić sytuację na rynku mieszkań to nie słuchać porad deweloperów XD Tyle lat i nikt się nie nauczył.
#nieruchomosci #ekonomia #gospodarka #bekazkonfederacji #polityka
@FrasierCrane: Kazdy polityk który proponuje kataster, podatek od nieruchomosci, doplaty do nieruchomosci, programy dopłat itd tak naprawde doprowadza napycha kieszenie sobie.
Natomiast politycy to nie powinny byc osoby, które maja rozwiazywac swoje problemy, tylko problemy spoleczenstwa. W tym kontekscie to akurat dobrze swiadczy o Konfederacji,
ludzie którzy odłożyli np. 50% to zupełnie inna grupa klienta niż ten kto ma
@emeig: a przy okazji ubiją i tak niską dzietność ( ͡~ ͜ʖ ͡°)