Wpis z mikrobloga

Trzeba iść zrobić popcorn xD.

Ukraina nie bombardowała Doniecka od 8 lat, ostrzeliwała tylko pozycje wojskowe. Siły Zbrojne Ukrainy nie zamierzały atakować Rosji żołnierzami NATO, rosyjskie Ministerstwo Obrony oszukuje opinię publiczną i prezydenta - lider Grupy Wagnera Prigożyn

Zełenski, gdy został prezydentem, był gotowy na porozumienia. Wszystko, co trzeba było zrobić, to zejść z Olimpu, iść i negocjować z nim. Po co była wojna? Wojna była potrzebna, aby Szojgu otrzymał„ gwiazdę bohatera. Oligarchiczny klan rządzący Rosją potrzebował wojny. Wojna była potrzebna, aby zainstalować Medwedczuka jako prezydenta Ukrainy”. - Prigożyn.

https://twitter.com/PBPaszportu/status/1672161501308760068?s=20
https://twitter.com/WarNewsPL1/status/1672165055943659521?s=20
#ukraina #wideozwojny #rosja #wojna
  • 11
  • Odpowiedz
  • 0
On mowi tam co innego, przynajmniej o tej czesci z bombardowaniem lol

@DorianJS: Znasz rosyjski ? Ja sprawdzałem tłumaczem googla i w jego wypowiedzi jest fragment o tym że ministerstwo obrony chciało oszukać prezydenta na temat bombardowania i tego że Ukraina z NATO chciała zaatakować Rosje.
  • Odpowiedz
  • 0
Wyznanie typu "deklaracja do wojny w walce o władzę". Jak Girkin pisał, idzie smuta i gracze zrobili już pierwszy krok.

@MSDS: Ciekawie się robi. Albo to po prostu przygotowanie pod tytułem Władza dobra a bojarzy źli. Zawsze się mówiło że za Prigożynem stoi Putin i to on finansował jego biznesy. Prigożyn dorobił się na kontraktach dla rządu. To ciekawe czy on chce przejąć władze czy umocnić władze Putina zdejmując z niego
  • Odpowiedz
  • 0
Chodzilo mi o to, ze na poczatku on mowi ze Ukraina bombardowala ich przez 8 lat (mowi to w tym sensie ze to nie byl prawdziwy powod wojny, reszta sie zgadza) Mozesz uzyc bota z twittera do tlumaczenia jak ja ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@DorianJS: Najprawdopodobniej jest to wypowiedź której nie ma na fragmencie bo z tego co widzę różne fragmenty latają po twitterze powycinane z dłuższej
  • Odpowiedz