Wpis z mikrobloga

Pentagon poinformował , że od lutego ubiegłego roku przeszacował koszt pakietów pomocowych dla Ukrainy o 6 miliardów dolarów. - Sabrina Singh, przedstawicielka wydziału.

Oznacza to, że Stany Zjednoczone mają więcej dodatkowych środków, niż wcześniej sądzono. Za taką kwotę Pentagon będzie w stanie udzielić Ukrainie pomocy wojskowej do końca roku podatkowego.

https://streamable.com/0k1a2o

#ukraina #wojna #rosja #usa
Kumpel19 - Pentagon poinformował , że od lutego ubiegłego roku przeszacował koszt pak...

źródło: temp_file.png5055940455454052595

Pobierz
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Kumpel19: oni tak mogą wyszacować jeszcze drugie tyle. Najpierw pomoc szacowali w cenach produkcji nowego sprzętu, teraz pewnie w cenach "rynkowych", potem odejmą jeszcze od ceny wpływ nowych zamówień na gospodarkę, co zwróci połowę wydatków.
A jak kacapy i trumpiści będą za bardzo podskakiwać to się okaże, że to był de facto sprzęt i ammo do utylizacji i ukrainie jeszcze trzeba zapłacić.
  • Odpowiedz
@Aquamen: ja wiem że niektórym ciężko to zrozumieć, ale Ukraińcy od początku wojny ponoszą straty i są wspierani. Nie odkryłeś kompletnie niczego nowego. Nie będzie kopiejek.
  • Odpowiedz
@eloyard: typowe wyparcie, możesz mnie nazwać nawet chińczykiem, to nic nie zmieni. Ukraińcy rzucili się do kontry bez nawały altyleryjskiej i bez wypracowania przewagi w powietrzu, wjechali sprzętem za miliardy dolarów na miny licząc na cud. Nie było cudu a teraz ten sprzęt trzeba kupić na nowo. Trzeba się cieszyć, że jest wola USA do ponownego zaopatrzenia ZSU bo jeśli nie było by jej to zostają negocjacje na niedogodnych warunkach.
  • Odpowiedz
@Kumpel19

Pentagon poinformował , że od lutego ubiegłego roku przeszacował koszt pakietów pomocowych dla Ukrainy o 6 miliardów dolarów. - Sabrina Singh, przedstawicielka wydziału.

Oznacza to, że Stany Zjednoczone mają więcej dodatkowych środków, niż wcześniej sądzono. Za taką kwotę Pentagon będzie w stanie udzielić Ukrainie pomocy wojskowej do końca roku podatkowego.
  • Odpowiedz