Wpis z mikrobloga

@janushek: Nie żeby coś, ale tytuł artykułu to "Lawyers: Email proves Microsoft's Activision bid is designed to eliminate PlayStation", a nie tak jak ty to ująłeś. W sensie wyszło to od prawników ze strony Playstation. Więc nic nie jest udowodnione dopóki nie poznamy tego ukrytego tekstu z tego dokumentu (a nawet wtedy nie wiem czy to coś do końca udowadnia?). Sprawa jak najbardziej ciekawa, ale podajesz informację przekazując pewną narrację trochę
@MisPluszowyZWadaWymowy : No ale chyba wszystko co robią MS i Sony ma na celu zwiększenie swojego udziału w rynku, a w idealnym
scenariuszu śmierć konkurencji, wydaje mi się że to logiczne w każdej branży.

Nie przypisywałbym jakiejś większej wagi do takiego maila pisanego do gościa zajmującego się finansami, bo to było pewnie na zasadzie 'Musisz mi zaufać, potrzebujemy tych 70mld, jest to dużo ale dzięki temu przejęciu Sony umrze i w ciągu
  • 2
Sprawa jak najbardziej ciekawa, ale podajesz informację przekazując pewną narrację trochę mam wrażenie..

@yeradd: dokładnie, dlatego tak jak zawsze podałem link do artykułu (który nawet nie jest za paywallem) gdzie można wszystko przeczytać i jest tak jak zawsze cały kontekst.

Faktycznie celowo nie wkleiłem tego co jest przed dwukropkiem aby kolejny raz w tym miesiącu zmanipulować opinię publiczną (8 osób z czego 3 znają angielski) na niekorzyść firmy Microsoft Xbox Gamepass.
janushek - >Sprawa jak najbardziej ciekawa, ale podajesz informację przekazując pewną...

źródło: IMG_2664

Pobierz
@janushek: przecież nie wiem jakie masz rzeczywiście intencje, po prostu taki jest tego efekt. Co z tego, że "zawsze nie wklejasz tego co jest przed dwukropkiem" (??). I tak zmienia to kontekst newsa, który podajesz, bo uwierz lub nie, ale nie każdy klika w link i czyta cały artykuł. Podając headline bierzesz też pewną odpowiedzialność za wiadomość jaką przekazujesz. To co napisałeś brzmi jakby autor artykułu na bazie źródeł stwierdził, że
@Beeercik: Oczywiście, że nikt. Problem tylko w tym, że Microsoft ubiera to ładne słówka a przedstawiciele wychodzą na scenę gadając o tym jakie to exy są złe i jak by oni chcieli by na każdej platformie każdy mógł grać we wszystko bo gry powinny być dla wszystkich, podczas gdy ich realna intencja to monopolizacja rynku. No i to po prostu kolejny dowód na to, że nie ma co się cieszyć, że
@nostalgiwolf: Ja tylko śmieję się z ludzi, którzy są (albo specjalnie udają) zszokowanych, że MS (albo jakiekolwiek inne przedsiębiorstwo na świecie) dąży do eliminacji konkurencji xD

Problem tylko w tym, że Microsoft ubiera to ładne słówka

Wygoogluj sobie co to jest marketing i wszystko powinno Ci się rozjaśnić ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Pewnie znowu tylko ten zły Microsoft ładnie mówi na konferencjach żeby omamić graczy, a inni