Wpis z mikrobloga

#nieruchomosci czy ktoś pracujący jako pośrednik, albo bankowiec może mi powiedzieć, czy banki zaczęły już zmieniać sposób liczenia zdolności kredytowej do kredytu 2%? szef KNF mówił ostatnio, że wystąpi taka rekomendacja dla banków, więc jestem ciekaw czy jest już zmiana, ponieważ chciałbym wziąć kredyt będąc na ułamku etatu.
Proszę o odpowiedzi tylko osób, które mają konkretne informacje.
  • 34
  • Odpowiedz
@szejk_wojak: po to, żeby jak najmniejsza część plebsu miała dostęp do tego programu, który w oczywisty sposób będzie czynnikiem proinflacyjnym

O zmniejszeniu bufora dla BK2% mówi się od miesięcy, 2 tygodnie do startu, a tutaj ciągle nic ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@OlekAleksander: Można stracić tylko w związku z działaniem z pełną premedytacją, wiążącym się z poprawą sytuacji materialnej, to nie jest tak że się potykasz się na chodniku i tracisz dopłaty. Zdolność liczona lepiej (niż dla rat malejących) jest powiedziałbym pewna, pytanie w jaki dokładnie sposób. A KNF faktycznie coś sie #!$%@?, zaczyna mnie to irytować tbh
  • Odpowiedz
Można stracić tylko w związku z działaniem z pełną premedytacją

@Majzel20: A jakie to ma znaczenie dla banku? Bank chce ponieść jak najmniejsze ryzyko przy odzyskiwaniu długu, więc to nie jest głupie, że uwzględni to, że dopłat może zaraz nie być.
  • Odpowiedz
po to, żeby jak najmniejsza część plebsu miała dostęp do tego programu, który w oczywisty sposób będzie czynnikiem proinflacyjnym

@francoisinho: ale Ty i Twoje widzimisię mają gówno do gadania xD BK2% jest tłustym pętem wyborczej podwędzanej i zapadła decyzja, że "ma wyjść" więc wyjdzie, choćby po trupach.

Skoro dopłaty można stracic z dnia na dzien to teoretycznie kredytobiorca powinien byc w stane udźwignąć kredyt bez dopłat, więć zdolność liczona inaczej dla
  • Odpowiedz
@szejk_wojak: żeby komuś dosrać. Nie może być tak, żeby sąsiad był szczęśliwy a ja nie. Jestem spadkowym trollem na wykopie i boli mnie dupsko jak inni mają lepiej. Dlatego robię wszystko co w mojej mocy, aby sprowadzić innych do parteru. Aby było im przykro. Albo przynajmniej przez chwile tak źle jak mi.
  • Odpowiedz