Ile płacicie za wizytę u dentysty - średniej wielkości plomba swiatloutwardzalna bez leczenia kanałowego? Mnie kasują 250 PLN i zastanawiam się czy dużo, czy normalna cena. Dlugo nie uczęszczałem i wypadłem z rozeznania. #zdrowie #stomatologia #dentysta
@SkrytyZolw: za biala plombe sie doplaca troche, ale nie rozumiem czemuy mialo by byc zle na NFZ. Nigdy nie narzekalem, potem to prywatni ogladali (luxmed, medicover) bo od pewnego momentu karieyr mam pakiety i nic nie zmieniali
@programista15cm: większość lekarzy z opiniami ze znanegolekarza, których znam i ich robotę też -> nie leczyłbym się u nich Dobry lekarz nie potrzebuje miliona opinii :)
@programista15cm: po pierwsze nie ma czegoś takiego jak „dopłata za białą plombę”, albo procedura jest wykonywana w ramach punktów NFZ albo w pełni prywatnie. Różne próby dopłat to oszustwo i można za to iść siedzieć. „Czarne plomby” czyli amalgamatowe są zakazane przez UE i bardzo dobrze. Trzeba mieć spore szczęście, żeby natrafić na gabinet na NFZ, który w ramach punktów nfz-owskich umieści w zębie wyp. kompozytowe, bo wtedy gabinet praktycznie
W polsce istnieje przekonanie, ze na zeby TRZEBA wydac miliony.
Mi sie nie zdarzylo nigdy
@programista15cm: Nie tyle w Polsce co ogólnie w Internecie a zwłaszcza na wypoku na tagu stomatologia. Tutaj tylko leczenie w klinice stomatologicznej i to najlepiej w tej najbardziej renomowanej i najdroższej jest ok, reszta to g---o. A jak wdasz się w gadkę o zębach z paroma stałymi bywalcami tego tagu to z byle gówna typu mały ubytek zrobią problem na poziomie lotu w kosmos i dowiesz się że bez 10 prześwietleń, 5 konsultacji, pójścia do kliniki z 15 specjalistami itd. się nie da tego porządnie zrobić. ( ͡º͜ʖ͡º)
#zdrowie #stomatologia #dentysta
@MirkujeOd2009Roku: przeciez to kosztuje z 50-70zl na NFZ ლ(ಠ_ಠ ლ)
Ja nic nie place, bo mam w pakiecie medicover, ale ogolnie chodze na higienizacje dwa razy w roku i mam zdrowe zeby, bo je lecze
Mi robil typ na NFZ jak bylem na praktykach i nigdy nie bylo potrzeby poprawek. Wczesniej mi robili znajomi rodzicow lekarzy, tez na NFZ
Dobry lekarz nie potrzebuje miliona opinii :)
W polsce istnieje przekonanie, ze na zeby TRZEBA wydac miliony.
Mi sie nie zdarzylo nigdy
„Czarne plomby” czyli amalgamatowe są zakazane przez UE i bardzo dobrze.
Trzeba mieć spore szczęście, żeby natrafić na gabinet na NFZ, który w ramach punktów nfz-owskich umieści w zębie wyp. kompozytowe, bo wtedy gabinet praktycznie
@programista15cm: Nie tyle w Polsce co ogólnie w Internecie a zwłaszcza na wypoku na tagu stomatologia. Tutaj tylko leczenie w klinice stomatologicznej i to najlepiej w tej najbardziej renomowanej i najdroższej jest ok, reszta to g---o. A jak wdasz się w gadkę o zębach z paroma stałymi bywalcami tego tagu to z byle gówna typu mały ubytek zrobią problem na poziomie lotu w kosmos i dowiesz się że bez 10 prześwietleń, 5 konsultacji, pójścia do kliniki z 15 specjalistami itd. się nie da tego porządnie zrobić. ( ͡º ͜ʖ͡º)