Wpis z mikrobloga

@kosynier653: Cisza informacyjna pewnie, ale ja nie mam zdania na ten temat.

Jednak pragnę zauważyć, że jest sporo nagrań na ruskich telegramach tylko nikt nie wrzuca bo każdy boi się ataku ze strony neuropków na tagu.
Hmm co sądzisz o tych liczbach podanych przez tego senatora?

@Aquamen: Teoretycznie możliwe gdyby w tym były też uszkodzone pojazdy. Wtedy 160 czołgów wydawałoby się sporo ale już 360 pojazdów opancerzonych to raczej spokojnie bo w tym byłyby też nawet głupie "humvee" czy inne tego typu pojazdy których Ukraina używa masowo. Jak wiemy Ukraina własnymi stratami się nie chwali. A z drugiej wiemy że Rosja nie potrafi nawet dobrze filmików nagrywać
@Koniasz: Tracą też 10 000 dronów miesięcznie i to było liczone gdy byli w defensywie. Ciężko ocenić straty lądowe na podstawie strat dronów ale daje to jakiś mały pogląd i pokazuje skalę tej wojny.
@dedler123: ja się nie mam czym martwić, Polska jest w NATO, martwi mnie jedynie stan zadłużenia po zakupach w Korei, musieliśmy zrobić zakupy po tym jak oddaliśmy Ukrainie 40-60% sprzętu lądowego. To będą spłacały jeszcze moje dzieci pewnie :-(
@peszek_leszek: ogólnie rzecz biorąc to z neuropy nie muszę, sami świetnie sobie radzą, jednak ja nie używam ironii w swoich wpisach ponieważ znam wasz poziom intelektualny i wiem, że jej nie rozróżniacie tu na tagu.