Wpis z mikrobloga

Dlaczego ten mecz z Niemcami jest taki ważny, poza tym że to mistrzowie świata? Ja codziennie przed pracą chodzę koło Pałacu Młodzieży, w Pałacu Kultury i Nauki w Warszawie, i jest tam pomnik doktora Korczaka. Stary doktor stoi, otoczony wianuszkiem dzieci, i te dzieci mają tak 6 lat, 8, 10, 12... I dziewczynka z taką małą laleczką... I tak sobie myślę, Jezus Maria, jest naród, który te dzieci wysłał do pieca. I tak sobie myślę - są zbrodnie, których nie możemy wybaczyć. Nie możemy. No więc, ja nie wybaczam.

#mecz #reprezentacja #niemcy #zarzeczny #pawelzarzeczny
marcelus - Dlaczego ten mecz z Niemcami jest taki ważny, poza tym że to mistrzowie św...

źródło: temp_file.png6317554788121726674

Pobierz
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@marcelus:

Dlaczego ten mecz z Niemcami jest taki ważny, poza tym że to mistrzowie świata?

To nie tytuł prezydencki, żeby przysługiwał na całe życie. Mistrzowie świata to obecnie argentyna.
  • Odpowiedz
@marcelus dokładnie tak. Chodzi o to, że to Niemcy. A my mamy kompleks Polski, że Polak jest gorszy. To nie dotyczy tylko futbolu. Ja staram się uczyć swoje dzieci, że są lepsze. Choć może ładniej będzie: nie gorsze. Wydaje mi się, że taki mecz i ewentualne zwyciestwo w nim to jest taki zastrzyk na pokolenia. Mam rodzinę w Niemczech. Tam Polacy zawsze mówili trochę ciszej, trochę się wstydzili, trochę byli gorzej
  • Odpowiedz