@BadiBAX: długo nie pochodzisz - wiele miejsc w kraju przeszło całkowicie na 4G i nic z 2G i 3G już tam nie działa.
Nawet któregoś razu w-------m się, pojechałem do mamy sprawdzić czemu nie mogę się z nią dogadać przez telefon - okazało się że najbliższy nadajnik 3g jest teraz dwa razy dalej niż uprzednio wskazywał telefon. Potem mama mi pokazała pismo że T-Mobile przełącza ten obszar wyłącznie na 4G.
@kobrys13: jeszcze nie spotkałem miejsca gdzie nie było zasięgu 2g w Polsce. Zazwyczaj jest razem z 3g lub lte na tej samej stacji bts.
Inny problem ze nowoczesne telefony nie przełączają się na 2g jak masz ustawioną sieć na auto. Będą pokazywać brak zasięgu, a nie przełączą się na 2g, dopóki nie wejdziesz w ustawienia i nie ustawisz sieci ręcznie. Nawet mapa zasięgu sieci komórkowych pokrywa 99% powierzchni kraju siecią
@BadiBAX: ja czekam kiedy producenci telefonów ogarną modele które da się obsługiwać jedną ręką. Osobiście mam wielkie łapy ale jak cos do kliknięcia wylosuje mi sie w górnym rogu ekranu to klikanie tego jest straszne. Gdyby wyszla nowoczesna wersja telefonu o gabarytach samsunga Monte to brał bym odrazu. I nawet nie przejmował sie małym ekranem czy grubością.
ja czekam kiedy producenci telefonów ogarną modele które da się obsługiwać jedną ręką. Osobiście mam wielkie łapy ale jak cos do kliknięcia wylosuje mi sie w górnym rogu ekranu to klikanie tego jest straszne. Gdyby wyszla nowoczesna wersja telefonu o gabarytach samsunga Monte to brał bym odrazu. I nawet nie przejmował sie małym ekranem czy grubością.
Nawet któregoś razu w-------m się, pojechałem do mamy sprawdzić czemu nie mogę się z nią dogadać przez telefon - okazało się że najbliższy nadajnik 3g jest teraz dwa razy dalej niż uprzednio wskazywał telefon.
Potem mama mi pokazała pismo że T-Mobile przełącza ten obszar wyłącznie na 4G.
Inny problem ze nowoczesne telefony nie przełączają się na 2g jak masz ustawioną sieć na auto. Będą pokazywać brak zasięgu, a nie przełączą się na 2g, dopóki nie wejdziesz w ustawienia i nie ustawisz sieci ręcznie. Nawet mapa zasięgu sieci komórkowych pokrywa 99% powierzchni kraju siecią
@kobrys13: nie no, 2G działa cały czas. W przypadku T-Mobile to została wyłączona infrastruktura 3G.
@jamajskikanion: przecież wyszedł. Iphone 13 mini.
@jamajskikanion: Asus ZetFone 9 ma 5*9 cala
Albo weź Motorolę jakaś
@bullsh1t: mama chce czy nie musi ogarniać i ogarnia wszystko co trzeba - czy to kompie czy na tablecie czy telefonie.
A jak nie ogarnia to do mnie dzwoni, sesyjka w team viewer i jej tłumacze a nie robię za nią.
Emacsem przez sendmail jeszcze nie umie ale jest na dobrej drodze.