Wpis z mikrobloga

Zatankować rano nie można bo zamiast jak człowiek zjeść w domu śniadanie to stoi przed Tobą 15 osób i zamawia zapiekanki
  • 62
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 3
@ardan95 zjeść sobie zapiekanki rano nie można, bo zamiast jak człowiek zatankować dzień wcześniej to stoi przed tobą 15 osób i płaci za benzynę
  • Odpowiedz
instrybitory z terminalem rozwiązały by problem. nie wiem dlaczego polska tak się przed nimi broni.

@open_or_die: Bo one zazwyczaj działają na zasadzie "blokujemy X". A jak Paweł i Janusz zobaczy np. zablokowane na koncie 300-400 złotych to zawału dostanie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@xfin wkładasz kartę, sprawdza czy są dostępne środki i tankujesz, na koncie blokuje tylko tyle ile masz zapłacić więc nawet Seba by się nie przestraszył.
wygodne, szybkie, nie trzeba czekać aż ktoś z obsługi skończy robienie tych 20 hot dogów.

chociaż polecam jeździć na Shell, mają na tyle słabe parówy że nikt ich nie kupuje xD
  • Odpowiedz
@ardan95: czy to jest XIX wiek, że nie można kartą zbliżeniowo bezpośrednio przy dystrybutorze zapłacić?

Nie wiem, ja tak płaciłem już z 20 lat temu za paliwo ale ludzie nadal wolą stać w kolejce jak zwierzęta.

Tak, sieć stacji Neste, które były 100% samoobsługowe, splajtowała bo było na nich za tanio, nie było hotdogów, i nie trzeba było czekać do kasy. Polak jak w kolejce do kasy nie postoi, nie przepłaci za paliwo i nie zje hotdoga, to nie będzie wiedział czy w ogóle zaatakował
szpongiel - @ardan95: czy to jest XIX wiek, że nie można kartą zbliżeniowo bezpośredn...

źródło: m_sktkpTURBXy80NTZiMTIwNzM4Y2Q4ZWM4NWIxYTYyYWUyMTA0MjI5MS5qcGeSlQMoAM0C7s0BpZMFzQSwzQJ2

Pobierz
  • Odpowiedz
@DunningKruger: nie, placisz tyle ile jest na dystrybutorze.

@open_or_die bo sa gownianie? w polsce sa dystrybutory z QR kodem i placisz w apce jak czlowiek, faktura od razu na maila przychodzi.
Nie musisz niczego wyklikiwac na instrybutorze, bo wszystko masz juz ustawione w appce.
Polska jak zwykle 10 lat przed zachodem
  • Odpowiedz
@programista15cm wolę wyjąć kartę, włożyć ją, wpisać pin i mieć z głowy. żadnego konfigurowania - po prostu działa.

ogólnie staram się bronić przed kolejnymi aplikacjami bo już mam z 20 do różnych usług, każdy sklep ma swoją aplikację, czasami nawet 3.

na Orlenie nie tankuje więc potrzeba mi aplikacji do obsługi płatności na bp/shell/cirkle k itd.
  • Odpowiedz
@programista15cm ja tankuje tak cały czas.
wkładam stówę do instrybutorze i tankuje.
wkładam kartę, wybieram diesla i tankuje.
skanuje QR kod z instrybutorze, podaje kwotę i tankuje.

działa to dokładnie tak samo jak napisałeś tylko wszystko się sprowadza do jednej ogólnokrajowej aplikacji - twint.
  • Odpowiedz
@programista15cm nie wiem jak to działa w Szwajcarii, nigdy się nie interesowałem ale nawet jak pracowałem jako kierowca to miałem przynosić paragony. sam też nie zauważyłem żeby na stacjach czy w sklepach wystawiali jakieś faktury.

mają prostszy system więc nie trzeba na wszystko szukać rozwiązań problemów które się samemu stworzyło.
  • Odpowiedz