Aktywne Wpisy
Iskaryota +372
Samorządy miejskie powinny dokręcić śrubę psiarzom w postaci większych podatków, te marne 150 zł rocznie (które płaci pewnie 1/4 posiadaczy) nie są w stanie zniwelować kosztów sprzątania i naprawy zniszczeń jakie wyrządzają te czteronogie, jakby tu nie patrzeć szkodniki w mieście. Ulice obsrane, śmietniki wypełnione workami z gównem, bramy, płoty i znaki drogowe skorodowane od szczochów, a na osiedlach wydaje się, że do mieszkania czy domu psa dają w gratisie z kredytem
qyk +395
Ale czy jesteście tak po ludzku szczęśliwi?
#programista15k #programowanie
waszym zdaniem
@jmuhha: 2/10
I nie marzą o tym tylko osoby z bieda domów.
Poza tym, lekarze jednak są czasem odpowiedzialni za ludzkie życie. Jak ja w pracy strzelę babola to najwyżej moja firma straci kilka baniek.
serio lekarze to zawod jak kazdy inny
@jmuhha: wg statystyk wynagrodzeń w Polsce programiści zarabiają minimalnie więcej niż lekarze.
Mediana zarobków brutto na st. lekarz chorób wewnętrznych (specjalista): 10980 zł
Mediana zarobków brutto na st. starszy
@thority: to "na razie" trwa od co najmniej 30 lat w Polsce i 50 lat na zachodzie.
wiec nie wiem skad zachwyty nad zawodem lekarza
@jmuhha: 20k+ do łapy, własne M, luksusowa limuzyna. Miałem na prawdę dużo szczęścia, że wybrałem sobie zawód, na który jest taki popyt. Czy to jest tożsame z byciem szczęśliwym? Nazwałbym to zwykłym docenieniem faktu, że dokonałem w przeszłości wyboru takiego zawodu który pozwala na wygodne i relatywnie komfortowe życie. Fajne jest też to, że robię to co lubię. Daje więc to poczucie "szczęścia",
Jestem mega szczesliwy, zwazywszy na to, do czego doszedlem i jakie mam zasoby. A prestiz dziala tylko na ludzi, ktorzy maja kompleksy.
po pierwsze, lekarze nie są tak głupi jak programiści, żeby się chwalić swoimi zarobkami na prawo i lewo. trudno stwierdzić ile naprawdę zarabiają, ale na pewno oficjalnie dane są nic nie warte, bo prawdopodobnie biorą pod uwagę tylko uop w publicznych zakładach.
po drugie, na naprawdę dobre zarobki rzędu 40k polscy programiści mogą liczyć tylko pracujących w zachodnich firmach. lekarze mogą bez problemu liczyć na 40k-80k i więcej w
@ly000: :D
Typowe nie znam się, a
:D