Wpis z mikrobloga

@majkel88 liberalizm gospodarczy nie polega na pierdnięciu "jakoś to będzie", "zobaczymy", "samo się..." dlatego partie Konfederacja można bez problemu nazwać neofaszystowską i populistyczną ale na bank nie liberalną ekonomicznie. Tokiem rozumowania konfiarzy można moją własną partię nazwać liberalną ekonomicznie a ja nawet partii nie mam.

Co za świat że kucowi krzykniesz:

- Niskie podatki! Jakie i w jaki sposób je zrobimy?, jakoś tam, może kiedyś a może wcale, głosuj!

- Głosuje, ło
@majkel88

mnie ostatnio @SOLDIER_OF_FROGTAN nazwał oglupiałym dzieckiem i kazał mówić do siebie na pan.

później wchodzę w jego wpisy i się okazuje że szuka mety w okolicy bo nie stać go już na piwo za 4zł XD chla bez przerwy od kilku miesięcy i przegryw nie ma nawet z kim się zobaczyć, całą majówkę walcował browary przed kompem i robił krucjatę na Konfederację.

jakbym należał do marginesu to też bałbym się głosować
I właśnie dlatego konfa powinna zniknąć, żeby zrobić miejsce dla normalnej partii liberalnej.

@janekplaskacz: Ale demokracja działa w taki sposób, że partie rywalizują miedzy sobą o poparcie. Jesli zniknie konfederacja to magicznie tanajno czy inni nie dostaną 10% w wyborach parlamentarnych xd
Ale za to tanajno/inni mają możliwość przejęcia elektoratu liberalnego od konfederacji, tylko jakoś im ich ruchy nie przynoszą wzrostu poparcia.
A z powodu posiadania taktyki dającej lepsze i wymierne
@siadatajta
każda nowa inicjatywa liberalna ma trudniej przez konfe.
Jest jeszcze gorzej, bo konfs narobiła takiego syfu i złych skojarzeń, że zepsuła liberalizm na lata.

Liberalizm, taki umiarkowany, miał największe poparcie w 2007, gdzie ludzie głosowali na PO, tanie państwo itd, a PO zmieniło po wyborach kurs.
każda nowa inicjatywa liberalna ma trudniej przez konfe.

Jest jeszcze gorzej, bo konfs narobiła takiego syfu i złych skojarzeń, że zepsuła liberalizm na lata.

@janekplaskacz: Myślę, że o ile ludzie w ogóle zrazili się do liberalizmu to bardziej za sprawą porażek o nazwie: Palikot, Petru, Kukiz (Kukiz15 ogłosiło się również jako liberalni gospodarczo). Zaufanie wobec liberalizmu i wiarygodność jego reprezentantów mocno podupadła.