Wpis z mikrobloga

Mircy,

dostałem dziwną fakturę z tauronu i nie kumam zużycia ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Kupiłem nieruchomość i 28.04 to data aktu notarialnego i jednocześnie przepisania licznika, stąd słusznie od tej pory powinny być robione naliczenia, uwzględniając prognozę którą wskazałem na etapie zawierania umowy.

Za okres od 28.04 do 30.06 wyliczyli 729,78 zł. Jakim chujem?
W maju co prawda były prowadzone jakieś prace remontowe w mieszkaniu, piła do cięcia gresu w 1 dzień chyba nie mogła n-----ć czegoś takiego? Za sam maj powinno być śmieszne zużycie bo roboty było mało, robotnicy działali głównie sprzętami kalibru wyrzynarki / wiertarki i przez cały maj tam nikt nie mieszkał.

Mało tego - w moim tauronie mam tylko 2 faktury własnie z sumaryczną kwotą tego co w screenie - z terminem płatności do 12.06. Nie mam żadnych innych dalszych prognoz itd, to normalne przy nowej umowie?

#pytanie #remont #budowa #prad #prad #tauron #finanse #rozliczenie #mieszkanie
kbnn - Mircy,

dostałem dziwną fakturę z tauronu i nie kumam zużycia ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Kupi...

źródło: 123123

Pobierz
  • 23
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop
  • 0
@giorgioborgio: ... oczywiście dzisiaj nic nie załatwię z powodu katolskiego święta (). domyślam się że wyjaśnianie będzie polegało na tym że mi będą wmawiać że jednak tyle zużyłem
  • Odpowiedz
@kbnn: to musi być jakiś błąd bo druga faktura ma identyczną kwotę do zapłaty mimo zupełnie innej kwoty brutto w wyliczeniach a ich suma została podwojona czyli powinieneś zapłacić połowę tej kwoty
  • Odpowiedz
@kbnn: nikt ci chłopie tego na wykopie nie wyjaśni od tego masz swojego sprzedawcę prądu. Tak dziś jest święto i ludzie maja wolne by odpocząć od takich klientów. Naprawdę nie lepiej rozliczać się miesięcznie czy dwumiesięcznie z realnego zużycia niż brać prognozy ?
  • Odpowiedz
@kbnn: zapłać takie kwoty jak pokazałeś na screenie i będzie ok, muszą mieć jakiś błąd w systemie ale jak wiadomo i najlepsi programiści robią błędy ;-)
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 0
@BackInBlack: przecież od początku napisałem że ten okres jest ujęty od 28.04.2023 do 30.06.2023 ale dalej kwoty nie kumam 730 zł, jakim chujem?
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@sberatel dzięki, jutro będę wyjaśniał, zastanawiająca się stawka 1,40 zł za ten drugi okres co jest duża prognoza i 70 groszy za czerwiec
  • Odpowiedz
@kbnn: Te 62 zł to nie jest co musisz zapłacić za poprzedni okres? Więcej prądu zużyłeś niż wychodziło z ich prognozy.

A 300 to za nowy okres... U mnie jakoś tak to tłumaczyli. Do tego w ch&ja robią z umowami i opłatą handlową.
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 0
@murarz13: nie ma czegoś takiego jak poprzedni okres, moja umowa obowiązuje od 28 kwietnia. Jak mogłem zużyć więcej prądu jak tam nikt nie mieszkał i roboki robili parę dni xD
  • Odpowiedz