Wpis z mikrobloga

Zawsze jak robiłam kotlety z piersi kurczaka rozbijałam mięso młotkiem identycznie jak się robi ze schabowymi. Do czasu kiedy tata kolegi mi powiedział, że mięsa z piersi kurczaka się absolutnie nie rozbija tylko cienko kroi. Pomyślałam wtedy, że może się nie znam i przestałam je rozbijać. Mięso było twarde, a kotletów wielokrotnie nie dało się zjeść mimo kupowania mięsa z różnych źródeł i próbowania różnych sposobów smażenia. Wróciłam do rozbijania kotletów wbrew opinii taty kolegi i teraz już jest dobrze.

#gotujzwykopem #kotlety #oswiadczeniezdupy
  • 13
@WielkiNos: rozbija się ale delikatnie. Uczyłem dziewczynę robić schabowe, a potem miała zrobić tak samo filety z kurczaka. Jak przy.. tłuczkiem to mięso poleciało we wszystkie strony więc ja miałem filety, a ona nuggetsy :)