Wpis z mikrobloga

Kilka dni temu na sadistic był film gdzie rzekomo ukraiński dowódca kompanii zastrzelił dowódce batalionu bo ten chciał wysłać żołnierzy do walki czy coś w ten deseń. Leżał na ziemi jakiś gościu w ukraińskim mundurze z dziurą w głowie a obok niego lamentowała chyba pielęgniarka. Ma ktoś jakieś info na ten temat ? Bo jak szukam w googlu to większość linków ma końcówkę .ru czyli najpewniej opis sytuacji zmyślony no ale jednak dziura w głowie była prawdziwa i chciałbym z ciekawości się dowiedzieć co tam zaszło.
#ukraina
  • 12
  • Odpowiedz
@Koniasz: chłopie, chyba nie od dzisiaj żyjesz i wiesz, że takich kwiatków nie pokażą w polskim a tym bardziej ukraińskim internecie
  • Odpowiedz
  • 1
chłopie, chyba nie od dzisiaj żyjesz i wiesz, że takich kwiatków nie pokażą w polskim A tym bardziej ukraińskim internecie

@RDiP: Właśnie więcej tego typu rzeczy znajdziesz na ukraińskich stronach niż polskich. Jak kiedyś sprawdzałem to nawet na Ukraińskich portalach więcej się mówiło o kłopotach i trudnościach Ukrainy niż na naszych. A poza głównymi portalami są też mniej znane źródła. Nie oczekuje że na Ukraińskiej pravdzie coś o tym będzie.

taktyk
  • Odpowiedz
  • 1
dzikusy same się wybijają ot co

@dzionek: Wolałbym jednak żeby ukraiński żołnierz ginął w walce na froncie a nie na tyłach jeżeli już ma ginąć. Na tyłach nie będzie miał okazji do zabicia rosyjskich żołnierzy.
  • Odpowiedz
Też widziałem całe mnóstwo filmików jak ukraińscy żołnierze narzekają na warunki i na zelenskiego. Szkoda, że w polskim mainstreamie o tym cichosza
  • Odpowiedz
  • 1
Szkoda, że w polskim mainstreamie o tym cichosza

@RDiP: No szkoda. Bo nawet na ukraińskich stronach znajdowałem artykuły opisujące złe warunki ukraińskich żołnierzy. Podczas gdy u nas swego czasu sporo osób pisało że Ukraińscy żołnierze mają ogrzewane ziemianki z telewizorami i konsolami (bo taki film wrzucili Ukraińcy z budowy ziemianki na bezpiecznej granicy z Białorusią. I sporo osób myślało że tak wyglądają ukraińskie pozycje na froncie xD.
  • Odpowiedz
@RDiP: nie abym jakoś wyjątkowo bronił ukraińców, ale myślicie, że jakby u nas zaczęła się pełnoskalowa wojna z masowym poborem, to nie byłoby przypadków rozstrzelania wśród swoich? Oskarki z Warszawy, Krakowa, Gdańska nie narzekali by na warunki? Ten kto ma choćby minimalne pojęcie wie, że takie rzeczy się zdarzają, a to, że nie przenika to w wiadomościach, czy w faktach po kłamstwach jest raczej zrozumiałe i w sumie bardzo dobrze.
  • Odpowiedz
  • 0
no i za taki trolling jak tu robicie powinniście dostać medal towarzyszu. Tak się robi onucowską propagandę.

@Filjan: Ja pierniczę. Tu już o nic nie można zapytać bo się zostaje ruską onucą. Fajna ta wasza rzeczywistość w której pytanie może być propagandą xD. A widziałeś ten film o którym mówię ?
  • Odpowiedz