Aktywne Wpisy
tangens_kutangens +629
Czy tylko mnie tak poruszyła śmierć tego żołnierza?
Człowiek się przyzwyczaja do tych wszystkich złych wiadomości, którymi jesteśmy karmieni, a to mnie ruszyło.
Do tego świadomość, że doskonale zdawali sobie sprawę z jego beznadziejnego stanu i przez tydzień to ukrywali.
Ja #!$%@?, szkoda tego chłopa.
#polska #granica #wojna
Człowiek się przyzwyczaja do tych wszystkich złych wiadomości, którymi jesteśmy karmieni, a to mnie ruszyło.
Do tego świadomość, że doskonale zdawali sobie sprawę z jego beznadziejnego stanu i przez tydzień to ukrywali.
Ja #!$%@?, szkoda tego chłopa.
#polska #granica #wojna
Xefirex +146
#ukraina
dzikusy same się wybijają ot co
@RDiP: Właśnie więcej tego typu rzeczy znajdziesz na ukraińskich stronach niż polskich. Jak kiedyś sprawdzałem to nawet na Ukraińskich portalach więcej się mówiło o kłopotach i trudnościach Ukrainy niż na naszych. A poza głównymi portalami są też mniej znane źródła. Nie oczekuje że na Ukraińskiej pravdzie coś o tym będzie.
@dzionek: Wolałbym jednak żeby ukraiński żołnierz ginął w walce na froncie a nie na tyłach jeżeli już ma ginąć. Na tyłach nie będzie miał okazji do zabicia rosyjskich żołnierzy.
@RDiP: No szkoda. Bo nawet na ukraińskich stronach znajdowałem artykuły opisujące złe warunki ukraińskich żołnierzy. Podczas gdy u nas swego czasu sporo osób pisało że Ukraińscy żołnierze mają ogrzewane ziemianki z telewizorami i konsolami (bo taki film wrzucili Ukraińcy z budowy ziemianki na bezpiecznej granicy z Białorusią. I sporo osób myślało że tak wyglądają ukraińskie pozycje na froncie xD.
@Filjan: Ja pierniczę. Tu już o nic nie można zapytać bo się zostaje ruską onucą. Fajna ta wasza rzeczywistość w której pytanie może być propagandą xD. A widziałeś ten film o którym mówię ?