Wpis z mikrobloga

• 0
@KladzSie: u internisty? xD ciekawe czy jak sie pojdzie do takiego lekarza i powie ze albo wbijasz na pałe na testosteron albo ci pomoze to co zrobi, pewnie zalezy od goscia :P i ciekawe czy w wieku 30 lat sie to zaleca, ja ogolem 0 libido, 0 sily do zycia, na psychotropach i kusi mnie po zobaczeniu filmiku
stary_grat - @KladzSie: u internisty? xD ciekawe czy jak sie pojdzie do takiego lekar...
  • Odpowiedz
@KladzSie: ale Ty masz pojęcie :)
Żaden lekarz nie rozpisze w tym kraju (ani za granicą) nawet większych niż TRT (a i TRT 95 % Ci nie wypisze nawet ze wskazaniami)
  • Odpowiedz
  • 0
@Kasahara: pocztam więcej na ten temat wieczorem, ale w kwestii masy ciała i wzrostu objętości mięśni – to nie działa w taki sposób, że mięśnie urosną, a pozniej jak przestane brać to zmaleją? xD jak bylem mlody to wdupilem metanabol i tak wlasnie sie stalo
  • Odpowiedz
@stary_grat:

Dlatego tak jest, ponieważ nasza andrologia i endokrynologia bardzo kuleje. Masz 99 % szans a odbicie się, w najlepszym przypadku na 1 rzut będą spławiać monoterapią clomidem, która zazwyczaj nie jest warta świeczki. A jak są lekarze co wypisują zazwyczaj lansujacy się na to social mediach to biorą 400-1000 PLN za 1 wizytę i będa Cię wołać co 3 miesiące - taki dobry biznes

Z jednej strony ma to sens
  • Odpowiedz
@KladzSie: przepiszą wszystko ale nie nie dawkach, które wykraczają poza leczenie - a temat jest o dawkach dopingujących. Uwierz, wiem co mówię, jestem z biznesie niemalże 10 lat i z tego żyję. I to nie jest co mi się zdaje, a stan faktyczny.
  • Odpowiedz
  • 0
@Kasahara: rozumiem, dzieki, czylijesli chcialbym sie zainteresować tematem to pierwsze co muszę zrobić to zbadać sobie poziom testosteronu, następnie w razie czego zakupić odpowiednie rzeczy na torze a pan lekarz Kashara mnie pokieruje? xD
  • Odpowiedz
@stary_grat:

10 dniowy dzienniczek ciśnienia
Testosteron całkowity
Estradiol
LH
FSH
Prolaktyna
Progesteron
Lipidogram
Profil nerkowy
Ogólne badanie moczu
Morfologia
Mile widziane Echo serca szczególnie jeśli w rodzinie były incydenty sercowe
  • Odpowiedz
@KladzSie: pomogą tylko tym co mają skrajnie niski testosteron poniżej normy co często występuje u osób np. po wycięciu jądra, hipogonadyźmie od dziecka etc. Takich osób jest mało. Jeśli ktoś np. 400 testa w normie 200-1000 ng/dl to różnicy na dawce terapeutycznej zazwyczaj nie uświadczy. Taka dawka to 100 mg/tygodniowo.

Aby czerpać profity na siłowni trzeba 350-500 mg/week
  • Odpowiedz