Wpis z mikrobloga

Ma ktoś jakieś sprawdzone ustawienia MBP dla monitora 2k? Czy jestem skazany na poszarpane czcionki przy tej rozdzielczości na zewnętrznym monitorze 1440p? Może być przez zewnętrzny program typu SwitchResX
#apple #monitory
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@RecycleMe: Próbowałem korzystać z zewnętrznych aplikacji, ale w końcu oddałem monitor, bo oczy mnie bolały od tej różnicy między MacBookiem a monitorem 2K...
Różnym ustawieniami doprowadzisz to do momentu, w którym będzie wyglądało znośnie, ale nic więcej niestety :\
  • Odpowiedz
@coffee_addict_frv: ale jak to, do tego cudownego sprzętu i oprogramowania, nie da się "normalnie" podłączyć obojętnie jakiego monitora i wyświetlać natywną rozdzielczość? Czy to tylko wina macos i na windowsie uruchomionym na macu wy§wietla się prawidłowo? A już powoli myślałem na Airem?
  • Odpowiedz
@appmstt: Możesz podłączyć dowolny monitor, ale nie zawsze będzie się dobrze wyświetlało ( ͡° ͜ʖ ͡°) Do MacBooka najlepiej podłączyć 1080p albo 4K i wtedy będzie śmigać.
Chociaż kiedyś pracowałem na MacBooku Pro z 2019 roku na Intelu i miałem w biurze 2x Dell 27" 2K i wszystko wyglądało perfekcyjnie ostro. Nie instalowałem żadnego oprogramowania dodatkowego. Może fakt, że oba monitory miałem wpięte na USB-C <->
  • Odpowiedz
@appmstt: Aktualnie mam jeszcze służbowego Pro 16" (ostatni chyba na Intelu jaki jest z i9), a prywatnie Air z M1 i oba mają problem z rozdzielczością. Może to wina macOS i coś zmienili w systemie, skoro na innym z Intelu mi śmigało...
  • Odpowiedz