Wpis z mikrobloga

Dobra dogadamy się, obiecuję że nie będę nic dalej robił złego po tym jak wtargnąłem do twojego domu, zająłem część przedpokoju i dewastowałem twój dom ale...
Ta część przedpokoju jest moja, nie będziesz wnosił zażaleń za zdewastowane mieszkanie, uznasz mnie za współlokatora a w ogóle daj no fejsa i insta to dodamy się do znajomych
Czy ktoś tą karuzelę może zatrzymać ??
#rosja #ukraina #wojna
Pobierz zombine - Dobra dogadamy się, obiecuję że nie będę nic dalej robił złego po tym jak w...
źródło: Screen Shot 05-27-23 at 02.50 PM
  • 7
@zombine: jaki jest sens stawiania takich warunków skoro wiadomo, że za cholerę to nie przejdzie? Kacapia robi z siebie jeszcze większych debili niż już są tylko po to żeby później powiedzieć "widzicie, chcemy się dogadać a oni nie chcą łeeeeeee"
@Bodzias1844: bo odbiorcą tych postulatów nie jest Kijów - one są skierowane do Paryża i Berlina. Ma to pokazać niemieckim i francuskim wyborcom, że Ukraina dąży do eskalacji zamiast do pokoju i to ona jest odpowiedzialna za drożyznę, inflację oraz pogorszenie warunków życiowych. Naprawdę niezawisimaja Ukraina jest niewielką ceną za powrót do status quo.
@pablum: Tylko, że Francja i germancy nie mają żadnej siły politycznej żeby wpłynąć na decyzje rządu
Ukraińskiego co do potencjalnego zawieszania broni. Druga kwestia, to że germancy są trzymani za pysk przez Amerykanów. To USA będzie zdecydować razem z Ukrainą. Zrozum szaszka kacapska, rosja jest na dnie i zaczyna się tam urządzać. Nikt o zdrowych zmysłach nie zrezygnuje żeby rosje wbić jeszcze głębiej
@zombine: zawsze się rząda za dużo by było co odejmować. Kacapska szkoła dyplomacji. Rosjanie zapewne chcą powtórzyć sytuację z 2014 roku i tyle im wystarczy.
@Adkos: kolejnym efektem ubocznym tej wojny jest umniejszenie roli Francji i Niemiec, a wzmocnienie wpływów USA w europie.
Prawda jest taka, że do czasu jak nie zapanowal amerykański porządek świata, to Francja, Anglia i Niemcy napieprzali się wręcz regularnie.