Wpis z mikrobloga

Wczorajsza pizza. Ciasto dojrzewało 2 dni. Coraz bardziej zadowolony z siebie jestem jeżeli chodzi o wyrabianie ciasta i jego formowanie w placki. Jedyne co do szczęścia mi potrzeba to lepszy piekarnik. Piekłem przy 250 stopniach ale czy faktycznie tyle miał nie wiem. Pizza piekła się 6-7 minut. W smaku super. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#gotujzwykopem #pizza
Marwie122 - Wczorajsza pizza. Ciasto dojrzewało 2 dni. Coraz bardziej zadowolony z si...

źródło: pizza

Pobierz
  • 16
@pan-violaceus ogólnie kamień robi robotę. Też zostawiam żeby sie nagrzała. I staram się jak najbliżej grzałki. Czasami blaszkę obracam o 180 stopni żeby kamień dać na tyle wysoko żeby jeszcze było miejsce na placek. :)
@Marwie122 @pan-violaceus panowie serio jest różnica między blachą a kamieniem? czy jako kompletny amator jeśli chodzi o pizzowe rzemiosło jakbym sobie kupił dzisiaj kamień to wieczorkiem zrobiłbym pizzę przypominającą tą włoską z cienkim chrupiącym ciastem?