Aktywne Wpisy
Też macie wrażenie że kacapy nawet w swojej retorycie spermią do Polski? W ich propagandzie też jestesmy niemal supermocarstwem. Nie bardzo rozumiem czemu mamy taką pozycję. W tamtym roku dowiedziałem się że jesteśmy też super popularni w Korei Południowej i tam bardzo często w mediach się dyskutuje o tym co u nas się dzieje. wtf?
#ukraina #rosja
#ukraina #rosja
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
#takaprawda #niezapraszamdodyskusji #wolyn #ukraina
powiedz to merowi Lwowa (czesty gość polskich mediów)
* zdjęcie jak świętuje urodziny Bandery 2023
albo przechodnią w Kijowie na ul. Szuchewycza (glówny odowiedzialny za rzeź na Wołyniu)
nic nie jest kwestia zamknieta jak potomkowie czczą zbrodniarzy, tak samo jak Niemcy by czcili teraz Hitlera
A dla mnie nie I co teraz?
@Ruska0nuca: dokładnie, czyli nie są winni i nie mają za co przepraszać, co innego młodzi rosjanie którzy mordują Polaków i Ukraińców od kilku ostatnich miesięcy na potęgę. Pisząc w kontekście Polaków mam na myśli tych którzy walczą teraz na Ukrainie lub zginęli wykonując swoją pracę na rzecz pokoju.
@Ruska0nuca: Nie wiem czemu
Nie potępiają, nazywają to tragedią wołyńską, gdzie niby dochodziło do walk pomiędzy chłopami, a nie rzezią wołyńską, gdzie doszło do ludobójstwa. Sprawcy nie zostali potępieni, tylko są uznawani na Ukrainie za bohaterów narodowych i stawia im się pomniki, nazywa ulice na ich cześć.
"Cieszę się, że mogłem wam nieco
@Veillo: a chciałem zwrócić uwagę, że skoro temat zamknięty to nie trzeba go maglować w kółko. Wystarczy, że zajmują się tym osoby ze środowiska naukowego, a ten temat strasznie jest podsycany przez ruską propagandę od pierwszych dni wojny na Ukrainie. Nie uważasz?
@vismaiorr: no ale jakie fakty, przecież jedyne co napisałeś to coś o hitlerze. I jeszcze o tym translatorze teraz, jak dla ciebie język polski brzmi jak z translatora, to może rzeczywiście sam jesteś rosjaninem.
@Bolxx454: nie znam się na ukraińskich politykach. Jak ten kolo to taki nasz Braun to gardzę mocno.
Świetna linia obrony, "jakie to ma znaczenie?" - dla Ciebie żadne, dla mnie niewielkie