Aktywne Wpisy
zonobijca +334
- w 1989 obaliliśmy w Polsce komunizm
- w 2024 za krytykę komunizmu traci się pracę w rządowych mediach
Panie i Panowie, nic się nie dzieje, Unia wcale nas nie trzyma za mordę, to tylko urojenia prawaków, uśmiechajmy się dalej ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#paryz2024 #bekazlewactwa #sejm #tusk
- w 2024 za krytykę komunizmu traci się pracę w rządowych mediach
Panie i Panowie, nic się nie dzieje, Unia wcale nas nie trzyma za mordę, to tylko urojenia prawaków, uśmiechajmy się dalej ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#paryz2024 #bekazlewactwa #sejm #tusk
mackbig +571
I tak największa beka z tego gościa. MKOL dodał 37 konkurencji z pływania, żeby USA nabijało medale a potem mówią, że to najlepszy sportowiec w historii xD Ciekawe jak jakiś koszykarz czy tenisista miałby z tym wygrać? By musieli dawać medal za każdy set i i tak nie wiem czy miałby tyle samo szans. Pływacy to najbardziej przereklamowani medaliści.
#paryz2024 #olimpiada
#paryz2024 #olimpiada
Na początek rzeczy oczywiste:
,,Szef rządu mówił także o tych, którzy "stroją się w piórka feminizmu" " - to znaczy Koalicja Obywatelska i jej pomniejsze lewicowe partyjki zapewne marionetkowe.
,,oraz o programie dodatkowego miliarda złotych na przedsiębiorczość kobiet." - a więc potwierdzone, zostanie wprowadzony program populistyczny, którego jedynym celem jest tak naprawdę zebranie jak największej ilości głosów wyborczych kobiet.
Teraz już takie rzeczy mniej oczywiste:
"dzisiaj coraz bardziej zanika podział na prace typowo kobiece i męskie, ale nie wie, czy mężczyźni doskonale sobie radzą z wieloma pracami chociażby takimi jak przewijanie niemowląt czy zmienianie pieluch". - ja to odbieram trochę jako obrazę w kierunku kobiet, że nikt tak dobrze nie radzi sobie z odchodami maleństwa jak one i jednocześnie obrazę mężczyzn, że oni nawet do tego się nie nadają. Także ciekawy komplement, ja bym go przemilczał ale jeśli ma działać to nic nie mówię już więcej.
,,Polka to wyjątkowa europejska, ale dla mnie też Polka jest synonimem przedsiębiorczości - stwierdził szef rządu." - Tak, tak, oczywiście standard. Kobiety są wszystkim co najlepsze, dobro narodowe, a Polacy tylko im przeszkadzają. Typowe pochlebstwa przebierającego się w piórka feminizmu podstępnego boomera.
,,Gratuluję wszystkich kobietom, które na najróżniejszych odcinkach frontu - frontu zawodowego, domowego, kariery zawodowej, godzenia work-life balance - tego co dzisiaj jest tak trudne i modne zarazem, starają się wypracować to, co najważniejsze." - nie wiem jak w obecnych okolicznościach można nazwać te rzeczy ,,frontem". Moim zdaniem jest to deprecjonowanie wkładu mężczyzn w zapewnianie bezpieczeństwa państwa, szczególnie na ukrainie i potencjalnie, co wydaje się być niewykluczone, Polaków. Front jest pojęciem typowo wojskowym i używanie go w innym kontekście niż związany z wojskiem i wojną jest naginaniem rzeczywistości, niestosowne i najpewniej służące złym celom.
Jak stwierdził chwilę potem, "kiedyś mężczyźni mówili 'panie przodem', chcąc w ten sposób pokazać, że ustępują kobietom". - Nie. Kiedyś mężczyźni robili tak aby być zwyczajnie uprzejmi. ,,Ustępowanie" wynika z uniżoności, z postawy uniżonej która świadczyłaby o tym iż uważają oni kobiety za lepsze od siebie. Tak oczywiście nie było. Tutaj nasz kochany premier znowu stara się wpasować w narrację feministyczną aby przylizać się feministkom i ich światopoglądowi ,,faceta jako tej gorszej płci".
,,Ja myślę, że dzisiaj kobiety lepiej sobie radzą niż mężczyźni i mężczyźni często nie mogą nadążyć na kobietami. " - Ojj dokładnie tak. I co w takim przypadku zamierza zrobić rząd PIS? Tak, zgadliście - POMÓC KOBIETOM. Radzą sobie lepiej od facetów ale według idei równości płci trzeba im jeszcze bardziej pomóc aby było bardziej ,,równo".
,,Morawiecki zaczął od wskaźnika, "ile jest pań w zarządach spółek giełdowych". - Cały czas za mało" - Nie. Ludzi na odpowiednich miejscach wszędzie, jest tyle ile ich powinno być. Włącznie z rozkładem płci w danym zawodzie. Jest taki jaki powinien być z powodu zapotrzebowania na określone cechy, czy to charakteru czy fizyczne. Znowu próbujemy wpisać się w narrację feminizmu i przypodobać feministkom.
Morawiecki: Nie wiem, czy mężczyźni radzą sobie z pracami, jak choćby zmienianie pieluch
Jak stwierdził chwilę potem, "kiedyś mężczyźni mówili 'panie przodem', chcąc w ten sposób pokazać, że ustępują kobietom". - Ja myślę, że dzisiaj kobiety lepiej sobie radzą niż mężczyźni i mężczyźni często nie mogą nadążyć na kobietami. I to chyba znak czasów - oznajmił. - Kiedy mówię, że Polki radzą sobie lepiej, to to nie tylko widać w różnych danych, ale także na rynku pracy, we wszystkich działaniach związanych z przedsiębiorczością, z dbałością o kulturę, rodzinę, także o sprawy społeczne i polityczne - powiedział.
"Uzgodniliśmy program dodatkowego miliarda złotych na przedsiębiorczość kobiet"
Szef rządu przeszedł następnie do tematu płac i tzw. wage gap między kobietami a mężczyznami. - W Polsce on cały czas jest, ta luka płacowa na tym samym stanowisku - kobieta i mężczyzna powinni przecież zarabiać tyle samo."
- Nie powonni i próba sztucznej zmiany takiego stanu rzeczy przyniesie negatywne konsekwencje dla dzietności. Każdy powinien zarabiać adekwatnie do pracy czy usługi, jej jakości i rzadkości. Kobiety zarabiają mniej bo widocznie częściej od mężczyzn są realnie mniej użyteczne dla pracodawcy co wynika z natury, gdyż ktoś musi rodzić. Walka z tym sztucznie nadmuchanym ,,wage gap", który wymyśliła chyba zachodnia polityka na potrzeby pogłębiania wojny płci według zasady dziel i rządź to zwyczajne polityczne oszustwo. Tym bardziej, że żyjemy w czasach w których kobiety, jak sam premier zauważył, dzięki automatyzacji mogą wykonywać te same prace co mężczyźni i zarabiają dokładnie tyle samo. Dokładnie tyle samo, a nawet jeszcze z powodu macierzyństwa i ciąży mają więcej poważnych przywilejów. Które oczywiście nie opłacają się pracodawcy ale wciąż one zarabiają tyle samo. A więc kto za to płaci? Przypuszczam, że mężczyźni (społeczeństwo ale kobiety mają zwrot w postaci dostępu do tego przywileju) w podatkach, chociaż dokładnie nie wiem bo nie znam rynku i spraw podatkowych od tej strony, ponieważ w tym nie siedzę. Tak czy tak, nie widzę innego rozwiązania dla załatania tej luki jak w sposób który opisałem.
,,Aby rozwijać przedsiębiorczość kobiet uzgodniliśmy także program dodatkowego miliarda złotych na przedsiębiorczość kobiet" - za który zapłaci społeczeństwo, a więc głównie mężczyźni, w podatkach.
,,te wydatki zwrócą się stukrotnie, jestem o tym przekonany." - wątpię. Nam polakom na pewno nie, będziemy dzięki temu biedniejsi. Z drugiej strony faktycznie, państwu za pomocą inflacji, bankom, ogromnym firmom praktycznie monopolizującym rynek, może się to ,,zwrócić". Jak mawiał Glapiński - z gospodarką jest tak, że jak gdzieś rośnie to gdzieś spada, a jak gdzieś spada to gdzieś rośnie. Chociaż ,,zwrot" w tym przypadku to nietrafne słowo ale nie ma co się kopać z koniem.
- Myślę, że wielu jest w Polsce, w Europie, którzy stroją się w piórka feminizmu, są różnymi orędownikami kobiet w gębie przynajmniej, są mocni w gębie. Ale drogie panie, ja was tylko proszę o jedno - jak myślicie sobie o tej polityce teraz, na pewno pełnej potknięć, niejednego błędu, to zamknijcie na chwilę oczy i pomyślcie o tym, jak to drzewiej bywało, nie tak dawno temu - 7-10 lat temu - jak wtedy wyglądała polityka wsparcia dla kobiet - mówił Morawiecki. Dodał także, że "można podzielić wielu zainteresowanych życiem społecznym na tych, którzy są feministami mocnymi w gębie i tych, którzy realnie starają się poprawić perspektywy zawodowe dla kobiet". - Ja myślę, że się do takich zaliczam"
- Tego chyba nie trzeba komentować. Zwykłe prześciganie się z platformą o to kto jest większym pantoflarzem kobiet. Oczywiście naszym kosztem.
https://wydarzenia.interia.pl/wielkopolskie/news-morawiecki-o-wsparciu-dla-kobiet-wydatki-zwroca-sie-stukrotn,nId,6788121#utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=chrome
Na koniec dodam słowa od siebie.
Przyznam się, że 4 lata temu głosowałem na PiS w wyborach do sejmu i senatu. Swój wybór motywowałem tym, że jestem ze wsi i na dodatek Polsko B, gdzie PiS w teorii miał być bardziej korzystnym wyborem dla tych rejonów. 500+ to był dla mnie niski koszt w porównaniu do wyboru w miarę ,,konserwatywnego" rządu i niby prawicowych posłów. Na dodatek możecie mi teraz wierzyć albo i nie, dużego znaczenia to aktualnie nie ma - Przewidywałem, że Rosja może zaatakować ukrainę ponownie, a może nawet samą Polskę. Wtedy twierdziłem, że PiS wydaje się partią bliżej amerykanów, a więc teoretycznie będzie bezpieczniejszym wyborem dla wzrostu zagrożenia wojną w regionie (nie zablokuje amerykanów, będzie chciał z nimi współpracować, będzie to jakaś szansa aby chronić się przed Rosją.) Tak byłem rusofobem i nie, nie przewidziałem tego, że ta wojna na ukrainie będzie tak długo trwać, myślałem, że kraj padnie w 3 dni - 7 max. Tak czy tak wybór PiS-u w porównaniu do rozbrojeniowej Platformy był bardziej racjonalny. Czy żałuję? Nie. Czy jednak zagłosuję na tą partię ponownie? Myślę, że chyba już nigdy. I nie z powodu, że uważam za jakąkolwiek inną partię polityczną w Polsce za lepszą. Sądzę, że zwyczajnie ta partia chyba już nie musi rządzić bo spełniła swoje ,,zadanie" z mojej perspektywy. Teraz jedyne co robi to stara się utrzymać władzę. Fakt z jednej strony wojna na wschodzie nadal trwa i jest zagrożenie ale z drugiej irytuje mnie to co oni robią i podejście ,,dla władzy zrobię wszystko". Najgorsze w tym wszystkim jest to, że młodemu mężczyźnie, a nawet lekko starszemu, nie ma w tym kraju na co głosować. Platforma to jest kopiuj-wklej PiS tylko, że z lewicowymi poglądami lgbt+feminizm i reszta dziwactw w pakiecie, konfederacja to xD, a reszta lewicy to xDDD.
Jedno jest pewne, najbliższe czasy nie będa dla nas za bardzo przyjemne pod względem zadowolenia z zarobków, cen w sklepach itd. I to niezależnie od tego kto wygra teraz wybory. Za wojnę, pandemię, rozdawnictwo i kłamstwa, trzeba będzie zapłacić. I to najmniejsi w tym państwie zapłacą za wszystko najbardziej. Na temat wszystkich partii z osobna w sumie możnaby dużo pisać ale tak zawężając tylko do głównego tematu posta - wszystko wskazuje na to, że na nas, młodych mężczyzn - kręcony jest bat. I będą nas tym batem przez najbliższe lata tyrać (finansowym). A największy bat kręcony jest na inceli, #przegrywpo30tce gdyż oni z punktu widzenia każdej partii są wołem zaprzęgowym, który odpowiada za kiepski przyrost naturalny, który sami zabijają swoimi programami. #przegryw -ów standardowo będą chcieli obwinić za całe zło, włącznie z kiepską dzietnością i kiepskimi wyborami kobiet, które dają w szyje, gardło czy co tam bo już nie pamiętam.
taguję #blackpill bo lubię, #redpill bo związane, #niebieskiepaski bo może nie mam shadowbana tam jeszcze, a rozowych nie bo tam z tego co widziałem mam :D Mógłbym jeszcze hasztag polityka ale tego nie zrobię bo się tam posrają, że wstawiam coś jedynie związanego z jakimś tam feminizmem, a nie ważnymi sprawami takimi jak że Ci i Ci odpowiadają za inflację, PiS zły, konfa dobra, KO super, propaganda w tvp i inne niby mądrzejsze tematy.
Będzie włażenie w dupę kobietom, mniejszościom, rozdawnictwo i dalsze brnięcie w chore ideologie. A nas facetów będą doić ze wszystkiego, jak i obwiniać o wszystko
Przecież już tak jest. Za sukcesem Onlyfansiar stoją simpy ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Nic innego jak inna nazwa na wyzysk pracowników. Jak nie udaje się doić swoich to zaciągasz
@Ksut_Melodi: a słyszałeś o dobryruch.org partia ma swojego posła w sejmie - jest oddolnym ruchem z zamienionej partii 'możemy'. Ja dam im szansę jak trochę urosną. i będzie możliwość zagłosowania na nich. Są tym czego od dawna wielu ludzi oczkuje - wolnościową gospodarczo i światopoglądowo.
PS. rozumiem Ciebie - ja też z polski B, biedny rejon, brak perspektyw. W dodatku pracę straciłem niedawno i próbuję się zregenerować. Duże partie robią wszystko, żeby biednym ludziom jak my nie pozwolić na jakiś normalny zarobek ze swojej działalności. Pisałem o tym w moim wykopalisku o zmianie prawa dot. firmy bez rejestracji. Dopiero teraz od lipca będzie możliwość dorobienia sobie do 2600 (zmienili z 50 na 75% minimalnej przychodu, a mogło być 100% czyli 3600)
Kurde kobiety wyjeżdzają na studia, dostają dobrą pracę w korpo, faceci zostają, mniej studiują, mniejsze perspektywy dobrego życia, a tu chcą dać kobietom kasę. Wkurza to okropnie. Sama likwidacja zusu dla samozatrudnionych wiele by dała. Wtedy każda kobieta (a nie tylko wybrane do tego miliarda) dostałyby szansę na sprzedaż
Z tego co czytam te ich 10 punktów na stronie, to zgadzam