Wpis z mikrobloga

https://www.tuwroclaw.com/wiadomosci,kiedy-koniec-remontu-mostu-zwierzynieckiego-znamy-date,wia5-3315-70297.html

Tymczasem już wiadomo, że niedługo po zakończeniu trwających od półtora roku prac na most znów wejdą robotnicy. Tym razem po to, by wyremontować jezdnię i torowisko. Kiedy? Tego jeszcze nie wiadomo. Za rok ma być gotowa dokumentacja projektowa. Dopiero na jej podstawie będzie można oszacować ile inwestycja pochłonie pieniędzy i jak długo potrwa. Realnie prace nie zaczną się więc szybciej niż pod koniec przyszłego roku.

Mieszkam we Wrocławiu już z 15 lat, a ten most jest w nieustającym remoncie xD

#wroclaw
  • 6
  • Odpowiedz
@bardzospokojnyczlowiek: @sokool: a w trakcie remontu jezdni i torowiska, uszkodzi sie konstrukcja mostu i balustrady i cyk trzeba bedzie znowu remontowac.

Oczywiscie komisja oceniajaca szkody, protokol z odpowiednią iloscia podpisow, moze jakas impreza integracyjna w 4 gwiazdkowym hotelu.
  • Odpowiedz
@bardzospokojnyczlowiek: pamiętam, jak mnie tu parę miesięcy temu jakiś wykopek wyzywał, że jak ja mogę się śmiać, że nawierzchnia nie jest remontowana razem z resztą mostu i że pewnie ten remont nawierzchni to w ogóle niepotrzebny xD
  • Odpowiedz