Aktywne Wpisy

Zarzutkkake +323
Murki dawajcie mi tu plusy bo ja wiem co sie święci, a wasze podpowiedzi mogą wywołać lawine śmiechu
#frajerzyzmlm
#frajerzyzmlm
mtosny +452
#biedronka to już przechodzi samą siebie - dziś zauważyłem, że na niektórych produktach "normalna" cena jest praktycznie niewidoczna. Wg mnie jest to jawne #oszustwo i #oszukujo . To już nawet nie jest etap etykiet a'la #zabka czyli cena jednostkowa za kupienie kilku produktów jest podana większą czcionką, bo tam cena za jedną sztukę też jest widoczna.
Wg mnie to "normalna" cena powinna być widoczna największą czcionką. Normalna oznacza, że wchodzę do sklepu,
Wg mnie to "normalna" cena powinna być widoczna największą czcionką. Normalna oznacza, że wchodzę do sklepu,

Mirki, na działce mam panel fotowoltaiczny 140w i dziś zaczęła mi piszczeć przetwornica. Nie wiem jakiej to firmy (pewnie jakiś chińczyk) ale dostałem ja "w spadku".
Do przetwornicy podłączona jest lodówka, 3 punkty światła po 4w każdy i radyjko. Załączam zdjęcie tego ustrojstwa, może ktoś rozpozna co to takiego. W komentarzu wstawię zdjęcie tych mierników i podczas piszczenia ten po prawej ma wskazówkę na 12 (czerwony).
Akumulator mam 12v 74ah centry. Zasilanie z panelu idzie przez regulator napięcia, który pokazuje 13,6v i następnie do akumulatora. W tamtym roku też miałem z tym problem. Ale po jakimś czasie znów działało.
A akumulator masz dobry? Bo może spadek napięcia powoduje że się wyłącza.
@biskup2k: trochę szacunku piszemy, Twoja Stara XD
Chodzi o to aby sprawdzać napięcie jednocześnie podłączając jakiś odbiornik prądu.
Albo wsadź do samochodu i sprawdź czy odpali. Chyba że masz jakiś nowszy samochód który nie lubi odłączania akumulatora.