Wpis z mikrobloga

Jak zejść z tych latających małych wysp, na które dostajemy się używając umiejętności cofania czasu na spadających skałach? Jestem na wczesnym etapie gry, na którym nie mam jeszcze lotni (zakładam, że potem ją się odblokowuje). Po wejściu na górę i zebraniu lootu jeżeli akurat nie ma poniżej wody nie mogę zejść, rozglądając się cofaniem czasu wokół nie mogę nic zrobić, widzę tylko możliwość zeskoczenia i zginięcia więc realnie zwykle po prostu wczytuje sava sprzed wejścia na górę, a ostatnio po prostu unikam tych latających wysp. Robię coś źle? Powinienem zaczekać aż coś odblokuję? Coś nie wydaje mi się bo takie coś powoduje w zasadzie softlocka.
#zelda #nintendoswitch #nintendo
  • 6
@patek66: No przecież napisałem, że byłem na wczesnym etapie gry ( ͡° ͜ʖ ͡°) Teraz już mam, więc nieaktualne jak coś. Po prostu ta gra ma tyle otwartego świata/pobocznej zawartości, że można się szybko oderwać od głównego wątku. Na samym początku po skończeniu prologu od razu zacząłem eksplorować i robić poboczne rzeczy i nie zrobiłem nawet tych paru głównych misji.