Wpis z mikrobloga

Mirasy, znajomy ma problem z komputerem, wiem że jesteście mądrymi głowami i może coś na to poradzicie.

Cytuję: "Mam dosyc duży problem z moim komputerem, odnośnie kiedy czasami przez przypadek lekko dotknę lub uderzę go nogą od razu na ekranie pokazuje się ciemnośc. Kiedy mam włączoną muzykę i uderzę go to muzyka przestaje grac i słyszę jakieś dziwne dźwięki. Jest to trochę wkurzające bo raz zdarzyło mi się że robiłem 2h coś w photoshopie, a nie zapisałem. po prostu chciałem iśc do łazienki przesunąłem fotel uderzając go lekko o komputer no i cała praca poszła się je***.

Kiedy już pokaże mi się ten czarny ekran, no to muszę zresetowac komputer, bo nic innego nie pomaga. Nie wiem co mam z tym zrobic, już nawet otworzyłem go i sprawdziłem czy jakiś kabelek nie jest poluzowany ale nic takiego nie zauważyłem, według mnie wszystko było ok. Może ktoś spotkał się już z podobnym problemem i wie jak mi pomóc."

Do tej pory:

- sprawdzono czy wszystkie kable "stykają" i nie są obluzowane;

- zauważono, że puknięcie palcem w górę obudowy natychmiastowo wyłącza komputer

- na początku postawiono na uszkodzenie karty graficznej, ale potem stwierdzono, że to jednak nie to

Co jeszcze może być nie tak?

#informatyka #komputery #pytanie #serwispc
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@deyna: już się pytam, zaraz napiszę co dostałam w odpowiedzi.

@epi: generalnie to był składany i rozkładany ponownie - tak jak zasugerował @sereckone - problem nadal występuje.

edit: sprawdził "tak na oko" <- nie ma to jak konkretne testy technologiczne. ;)

W takim razie pewnie nie mogę zakładać, że zostały dokładnie sprawdzone. To teraz pytanie - w jaki inny, bardziej miarodajny sposób mogłaby zrobić to osoba nie
  • Odpowiedz