Wpis z mikrobloga

@WhiteRaven12 Zgadzam się z @slapdash: to tylko takie grożenie, wewnętrzna rozgrywka na Kremlu.
Groźnby i walka o wpływy to jedno a faktyczne porzucenie frontu i reperkusje z tym związane to zupełnie inna para kaloszy. Za to może czekać go proces pokazowy albo herbatka.
  • Odpowiedz
wielka Rasija w ciągu jednego dnia stacilaby ten sklep ogrodniczy i supermarket który zdobywali przez pół roku xd

@WhiteRaven12: to wygląda na operację psyops - zaproszenie Ukraińców do ataku właśnie tam...
  • Odpowiedz
@Jimmybravo: gru ma wiekszą armię i zna więcej brudów. Jak zacznie bruździć i za bardzo fikać... wypadki się zdarzają a i pokazowy procesik może się przydać żeby co niektórym przypomnieć kto jest (jeszcze) szefem mafii.
  • Odpowiedz
@slapdash: Za takie teksty jak on mówi to juz nie jeden wyleciał przez okno. A on dalej żyje i się śmieje. czyli widać kto tam nosi spodnie. Ja się wcale nie zdziwię jak on zostanie prezydentem.
  • Odpowiedz
Ja się wcale nie zdziwię jak on zostanie prezydentem.

@Jimmybravo: Może tak być, ale też za bardzo jechał po wojskowych. Jeśli w walkach wewnętrznych wygra GRU to będzie musiał uciekać.
  • Odpowiedz
@Jimmybravo: No raczej, obaj to ludzie FSB, ale niekoniecznie ta opcja może wygrać. GRU jest bardziej brutalne, a każda ustawa o stanie wyjątkowym ich wzmacnia. Stąd w Rosji wachano się z mobilizacją, stanu wyjątkowego nie ogłoszono.
  • Odpowiedz
gru ma wiekszą armię i zna więcej brudów. Jak zacznie bruździć i za bardzo fikać... wypadki się zdarzają a i pokazowy procesik może się przydać żeby co niektórym przypomnieć kto jest (jeszcze) szefem mafii.

@slapdash: Mogłoby się to skończyć wojną domową w Rosji, nie pierwszą zresztą
  • Odpowiedz
@slapdash: jedyna rzecz w Rosji która ja chroni przed zamachami stanów i zapewnia nie wybrała stabilność jak na wojskowa dyktaturę jest to ze tam zawsze są dwie partie które tłuką się o władze i żadna nie ma pełnej dominacji. Jeśli cała władza jest w rękach jednej osoby/kliki wystarczy wymienić klikę.
  • Odpowiedz