Aktywne Wpisy
radziuxd +2
Teoretycznie każdy bąbel dyskwalifikuje oponę, ale nie mogę nie zapytać wykopowych ekspertów. Opony nie mają nawet miesiąca, ale #!$%@?łem się w dziurę tydzień temu. (╥﹏╥)
Jeździć obserwować czy na śmietnik?
#opony #pytanie #motoryzacja
Jeździć obserwować czy na śmietnik?
#opony #pytanie #motoryzacja
Patanou +3
czy taki komputer wystarczy na początek kupowany głównie w celu korzystania z różynch narzędzi AI, bardziej podstawowch?
Procesor: Intel® Core™ i7 3770 3.4 GHz ( 3,9 GHz Turbo Boost )
Pamięć RAM: 16 GB DDR3
Dysk: 1000 GB SSD
Karta graficzna: NVIDIA GeForce GTX 1050Ti
Zasilacz: Silent 500W ATX
czy 1800zł to dobra cena za nowy?
budżet max 1800zł
#komputery #pytanie #informatyka #programista15k
Procesor: Intel® Core™ i7 3770 3.4 GHz ( 3,9 GHz Turbo Boost )
Pamięć RAM: 16 GB DDR3
Dysk: 1000 GB SSD
Karta graficzna: NVIDIA GeForce GTX 1050Ti
Zasilacz: Silent 500W ATX
czy 1800zł to dobra cena za nowy?
budżet max 1800zł
#komputery #pytanie #informatyka #programista15k
https://aniastarmach.pl/przepis/makaron-z-krewetkami/
gdzie kupić krewetki? te z lidla za 39.99zł będą ok? Czy lepiej gdzieś indziej?
#gotowanie #krewetki #owocemorza
Oczywiście tigery będą lepsze, a małym krewetkom wystarczy mniej czasu do podsmażenia na patelni (1-2 minuty), ale jeśli nie jesteś smakoszem to raczej powinieneś być zadowolony.
Po prostu fajny, podstawowy przepis na krewetki.
Paprykę i czosnek smażysz krótko, na średniej temperaturze, tak aby czosnek się zeszkił.
Gdy poczujesz przyjemny aromat podsmażonego czosnku, lekko zwiększasz ogień (ale nie na maxa), od razu wrzucasz krewetki, mieszasz wszystko, chwilę smażysz i zalewasz winem.
Czosnek jest
Czas ma znaczenie w przypadku np. grillowania krewetek, ale tam chodzi o to, by nie wyszły przesmażone a nie surowe.
I twarde są wtedy, gdy robi się je zbyt długo a nie zbyt krótko.
Krewetki potrzebują naprawdę niewiele czasu.
Grunt, żeby ich nie smażyć zbyt długo. W przypadku koktajlowych 1-2 minuty, w przypadku tych tiger
to ostatnie pytanie, czy makaron do spaghetti będzie ok, czy lepiej tagiatelle?
Z takich drobnych uwag do tego przepisu, to dorzuciłbym pietruszkę odrobinę wcześniej, jakąś minutę przed zdjęciem wszystkiego z patelni. No chyba, że masz taką miękką, przyjemną pietruszkę.
Ale o tej porze roku często bywa taka, która nawet posiekana staje w gardle swoją trawdością.