Wpis z mikrobloga

Zostało mi sporo kiełbasy z majówki, tylko jest to kiełbasa z piersi z kurczaka z morlin. Jak ją smacznie przyrządzić w domu bez większego zaangażowania (jeszcze %% trzymają)? Patelnia czy piekarnik? A może ją jeszcze zgotować przez usmażeniem/upieczeniem? W całości czy w plastrach? Ogólnie kiełbasę jadam tylko przy grillowaniu i raczej nie przepadam za tą formą żarcia.
#gotujzwykopem #jedzenie #majowka
  • 11
@Vadzior: Najsmaczniejsza będzie podsmażona na patelni w plasterkach. Takie plasterki możesz wrzucić np. do fasolki z pomidorami i będziesz miał podstawę do fasolki po bretońsku.
Możesz ją pokroić drobniej przed usmażeniem i zrobić fajny kapuśniak albo żur.
Możesz też zrobić zapiekankę makaronową lub ziemniaczaną.
Od biedy możesz podsmażoną kiełbaskę z cebulką zalać pomidorami i po doprawieniu nada się jako sos do makaronu.