Wpis z mikrobloga

Przeklejam paste z NN :D #smiechlem

- Panie wolnościowcu, bo tu padło takie pytanie, ponieważ bardzo mocno krytykuje pan działania społeczno-edukacyjne, tej zimy było takie badanie, w których organizacjach wolnościowych ludzie najmniej boją się o zmarnowanie swoich wysiłków przez własnego szefa, pierwsze miejsce Stowarzyszenie KoLiber, drugie miejsce Kluby Austriackiej Szkoły Ekonomii, trzecie Stowarzyszenie Libertariańskie.

- A nie było Kongresu Nowej Prawicy przypadkiem?

- Nie, nie było Kongresu Nowej Prawicy.

- Nie było Kongresu Nowej Prawicy, popatrz pan!

- Był, ale nie był w pierwszej trójce. Panie wolnościowcu, jednak tam funkcjonuje, jak pan to nazywa, ta wredna działalność społeczna. 3 na 100 działaczy tylko boi się o swoje wysiłki, to chyba nie jest tak dużo, prawda? Może jednak idźmy tą drogą, a nie kanapizmami które mają 0,2% poparcia w społeczeństwie i są tragedią jakąś okrutną?

- Proszę pana, spośród dwóch kuców, z których jeden rozdaje ulotki z feniksem, a drugi siedzi w bibliotece i czyta Misesa, ten pierwszy się bardziej boi o swoje poparcie. Ale on zwycięża w wyborach. Widzi pan, celem życia nie jest przeżycie.

- A co, przepraszam?

- Przepraszam, to ja nie będę zastępował pańskich blogerów. Kuce mają swoje cele, mają swoje ambicje, mają swoje ideały i za to walczą i zawalają matury. A pan chce tylko edukować. Niech pan sobie edukuje i żyje dalej.

- Mam nadzieję że będę miał po co edukować i żyć dalej, panie wolnościowcu.

- Proszę pana, jak powiedział wybitny publicysta Stanisław Michalkiewicz, polską sceną polityczną rządzi ra-ra-ra-razwiedka, i ona sobie rządzi całkowicie bezpiecznie od dwudziestu pięciu lat.

- Przykro mi, ale tutaj dobre wychowanie musi zastąpić faktografia - no nie jest pan normalnym wolnościowcem.

#krul #libertarianizm #4konserwy #neuropa #koliber
  • 48
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Jestem anarchokapitalistą.

@Vealheim: Czemu zatem bronisz kolesia, który twierdzi, że "kraje Arabskie stoją wyżej, niż UE"...Przecież to zupełne przeciwieństwo twoich poglądów. Chociaż sam uważam anarchokapitalizm za literaturę fantasy, to wiem , że Rothbard by Korwinowi
  • Odpowiedz
A to już inna sprawa, że on i tak podaje przykłady wyssane z d--y i opiera się na gospodarce, która była efektywna 200 lat temu i nijak ma się do rzeczywistości.

@Dziki_wieprz: Czekam na jakiś argument. Bo bez tego jest to "przykład wyssany z d--y"
  • Odpowiedz
@Dziki_wieprz:

Jeśli jesteś prawicowcem(hurr wyprzedajo polskie firmy nic jest już polskje!!111 durr)

Nie jestem i nie wszyscy prawicowcy chcą w Polsce wyłącznie firm polskich i są przeciwni prywatyzowaniu ich. Za tym są tylko Ci
  • Odpowiedz
@acor:

Czemu zatem bronisz kolesia, który twierdzi, że "kraje Arabskie stoją wyżej, niż UE"

Korwin nie uważa, że kraje Arabskie pod każdym względem stoją wyżej niż UE - w jego wypowiedziach chodzi o konkretne cechy "cywilizacji unijnej" i konkretne cechy krajów arabskich. To co w europie pozostało z cywilizacji europejskiej (a nie tego co Korwin nazywa cywilizacją "unijną"), jest wyższe niż analogiczne cechy cywilizacji krajów arabskich.

Nie mam teraz ochoty
  • Odpowiedz
@Ginden:

Poglądy Krula za cholerę nie są spójne - niby geje zuo i niedobro, ale w jego wymarzonym systemie za bardzo to nie ma jak ich powstrzymać przed legalizacją związków partnerskich, adopcją czy organizowaniem parad.

Jeśli przez gejów rozumiesz, to co większość ludzi, a nie to co Korwin (kiedy pisze o - tfu -- "gejach") to pierwszym krokiem do rozwiązania zagadki jest zorientowanie się, że Korwin nie ma nic do homoseksualistów i uważa, że są potrzebni
  • Odpowiedz
A to już inna sprawa, że on i tak podaje przykłady wyssane z d--y i opiera się na gospodarce, która była efektywna 200 lat temu i nijak ma się do rzeczywistości.

@Dziki_wieprz: Do naszej (tj. polskiej) rzeczywistości - w chwili obecnej, na pewno ma się nijak :)

Rozumiem, że Twoim zdaniem - obecny stan rzeczy jest słusznym kierunkiem?
  • Odpowiedz
Jeśli przez gejów rozumiesz, to co większość ludzi, a nie to co Korwin (kiedy pisze o - tfu -- "gejach") to pierwszym krokiem do rozwiązania zagadki jest zorientowanie się, że Korwin nie ma nic do homoseksualistów i uważa, że są potrzebni w społeczeństwie.

@Vealheim: (#) Nie, pisałem o gejach w slangu Korwina, nie o homosiach.

Drugim krokiem do rozwiązania zagadki jest zorientowanie się, że Korwin swoich konserwatywnych poglądów, jako
  • Odpowiedz
@Dziki_wieprz: Koło też jest bardzo starym wynalazkiem.

Argument czy coś jest "stare" czy "nowe" jest bez znaczenia, jeśli się daną rzecz będzie rozpatrywać w kategoriach rachunku ekonomicznego czy nawet - etycznego, czy też - np. użyteczności

Ale jeżeli już się upierasz przy swoim i twierdzisz, że ma znaczenie - to pragnę Cię wyprowadzić z błędu: ASE, z tego co się orientuje - pochodzi z tego samego okresu co powszechnie stosowany, obecnie -
  • Odpowiedz