Aktywne Wpisy
iErdo +652
No więc skiepściłem xD Czemu? Bo jestem głupi. Generalnie ładnie to sobie wymyśliłem, ale nie wziąłem pod uwagę wody za Zimorodkiem, i to co w wizjerze wyglądało fajnie, na kompie wyglądało okropnie, odbicia wody wzmacniają efekt aberracji chromatycznej i dziwnego rozszczepiania światła, więc Zimorodek był w złym stanie. ALE żeby dowieźć, to postarałem się coś z niego wykrzesać, musiałem zasymulować inne tło. Ogólnie normalnie bym nie edytował tego zdjęcia i je wyrzucił.
PanL +8
Panowie..
Dziewczyna spytała sie mnie, czy może iść na wesele z jakimś kolegą koleżanki(nie znam chłopa)
Wystawiła go partnerka, nie ma z kim iść(ale co mnie to akurat obchodzi)
Dodam ze moja luba jest bardzo podekscytowana tym faktem..
Co zrobic w takiej sytuacji? Raczej średnio mi sie to uśmiecha..
A czy wy pozwalacie waszym kobieta na takie wyjscia?
#zwiazki
Dziewczyna spytała sie mnie, czy może iść na wesele z jakimś kolegą koleżanki(nie znam chłopa)
Wystawiła go partnerka, nie ma z kim iść(ale co mnie to akurat obchodzi)
Dodam ze moja luba jest bardzo podekscytowana tym faktem..
Co zrobic w takiej sytuacji? Raczej średnio mi sie to uśmiecha..
A czy wy pozwalacie waszym kobieta na takie wyjscia?
#zwiazki
Jaki ma sens ustalanie maksymalnej kwoty wkładu własnego na 200k zł?
Można argumentować, że chodzi o to, żeby z programu korzystali tylko biedniejsi. Tylko, że można mieć i milion w gotówce, a z programu i tak skorzystać bo nie ma cenzusu majątkowego.
Kolejny "haczyk", który chroni zysk banku jest taki, że tego kredytu nie można nadpłacać przez pierwsze trzy lata pod groźbą zwrotu nadpłat.
Tymczasem:
Sprzedaż detaliczna -7.3% (w cenach stałych), przemysł -2.9% r/r.
https://www.rmf24.pl/ekonomia/news-polacy-zaciskaja-pasa-gus-podal-dane-o-sprzedazy-detalicznej,nId,6736754#crp_state=1
Oznacza to jednocześnie, że szybko kurczą się wpływy podatkowe. Wraz z pogłębianiem trendu może okazać się, że socjal będzie trzeba ciąć. Zadłużyć więcej będzie się ciężko bo rentowności obligacji państwa z problemami będą rosły.
Pamiętajcie, że ustawa to nie umowa. Jak ustawą wprowadziło się dopłaty to jeszcze szybciej można je wycofać zwyczajnym jej zniesieniem.
#nieruchomosci #ekonomia #kredyt2procent #kredythipoteczny #banki
@LaurenceFass: ale nie kupią willi za 5 mln złotych jako pierwszej nieruchomości z dopłatą 2 mln z budżetu. Czemu tego nie umiesz zrozumieć?
@perfumowyswir:
Długi tak (nie wszystkie i nie nowe), koszty państwa pozostają takie jakie były bo zaraz kolejne grupy z budżetówki będą zgłaszać się po podwyżki nie mówiąc o waloryzacjach emerytur, które są z automatu.
No i j.w. taka "zabawa" długoterminowo powoduje wzrost rentowności obligacji
Miłego dnia.
@magiol:
Ja nie zniechęcam tylko informuję o zagrożeniach żeby decyzję podejmować będąc świadomym wszystkich zagrożeń.
Na pewno coś takiego nie będzie poruszane tak jak w przypadku kredytów frankowych czy zmiennej stopy procentowej.
a wy już szykujcie portfele ( ͡º ͜ʖ͡º)