Aktywne Wpisy
Cesarz12345 +32
Mireczki czy pozwolilibyście swojej dziewczynie iść w takim stroju kąpielowym na plażę?
20 lat temu było to nie do pomyślenia żeby kobieta publicznie tyle odkrywała. Teraz można wejść na instagrama i zobaczyć 95% tyłka swojej koleżanki z liceum (pozostałe 5% to sznurek przechodzący między pośladkami).
Od razu z góry mówię że nie jestem przegrywem, mam już swoją rodzinę (i udane życie seksualne) ale nie pozwoliłbym żonie pokazywać czegoś co należy do mnie.
20 lat temu było to nie do pomyślenia żeby kobieta publicznie tyle odkrywała. Teraz można wejść na instagrama i zobaczyć 95% tyłka swojej koleżanki z liceum (pozostałe 5% to sznurek przechodzący między pośladkami).
Od razu z góry mówię że nie jestem przegrywem, mam już swoją rodzinę (i udane życie seksualne) ale nie pozwoliłbym żonie pokazywać czegoś co należy do mnie.

zbigniew_wodecki +496
Od dwóch dni widzę, że na balkonie przy ścianie pszczoły mi chcą chyba uwić gniazdko. To co wisi na ścianie to stara drewniana rama okienna z szybami nieprzeziernymi pomalowana na zielono. Przestrzeń między ramą a ścianą to pewnie w porywach max 3cm, ale raczej mniej. Od kiedy obserwuję tam pszczoły to za bardzo się nie zbliżam...
Udało mi się nasączoną szmatkę z octem na uchwycie okna zawiesić. Czy to wystarczy, żeby tam się nie zagnieździły?
Wiem, że pszczółki pożyteczne i wolałabym ich nie wybijać, ale jeśli pojawi się ich więcej nie będę w stanie kwiatów podlewać ze strachu...
j.w. są dopiero od dwóch dni i bardzo proszę o zdanie pszczelarzy, jak im uniemożliwić budowanie tam domku. Okna nie zdejmę sama teraz bo właśnie strach, że poczują się zagrożone i zaczną mnie atakować.
#kiciochpyta #pszczelarstwo #pszczoly
Jak chcą spie..lić z ula to całym rojem od razu
Pszczoły się tam nie wprowadzą spokojnie, ale nie tylko one mogą przylatywać szukając np. ciepłego miejsca do stworzenia gniazda w okresie jesiennym, nie wiem w sumie po co tam przylatują :D
Owady nie lubią intensywnych zapachów, pomysł z octem może być spoko.