Wpis z mikrobloga

27 kwietnia mam zabieg wyrwania ósemki, jest ona na zewnątrz cala, ale trochę wbija się w policzek i w dodatku się psuje, problem w tym, że 28 kwietnia zaczynam pracę w parku rozrywki gdzie no jednak ten kontakt z ludźmi muszę mieć zwłaszcza na otwarciu. Jak jest z opuchlizną po takim zabiegu? Zależy od tego czy ósemka jest na zewnątrz i wtedy jest mniejsza lub znikoma opuchlizna? A np gdy jest wyrywana z wewnątrz dziąsła to jest spora opuchliuzna?
#stomatologia #stomatolog #pytanie #dentysta
  • 12
@Kejesen: zależy od delikatności przeprowadzenia zabiegu. Im mniej traumatyczny tym mniejsze ryzyko na opuchliznę. Dobry chirug sobie poradzi z wyrzniętą ósemką bez problemu, nawet bez wielkiego naruszania tkanek miękkich.
nie wyrywaj, u mnie to samo, ale póki nie boli to wyrywać nie zamierzam

@Zoyav: Co to za głupota? Jak ząb się psuje, to oczywiście, że pozostałe zęby i dziąsła są narażone, przecież ząb ósemka to kolejny ząb w jednej paszczy. A jak ząb zaczyna boleć, to znaczy, że już od jakiegoś czasu jest chory i już jest na późno na przeciwdziałanie. Kurde, Polacy i ich higiena ustna. Dentysta ci powiedział,
Kurde, Polacy i ich higiena ustna. Dentysta ci powiedział, że jak ząb się psuje i jeszcze nie boli, to zostaw, aż zgnije całkowicie? XD

@red7000 powiedziała, że poleca wyrwać, ale skoro nie chcę, to może mi ją przeleczyć, bo dziura nie jest duża, a mnie nawet nie boli, jedynie trochę wbija się w policzek, ale już przywykłam do tego

akiuart mam wizytę 29 kwietnia
@Kejesen: Ja też potwierdzę że obyło się bez. 2 ósemki out (jedna ukorzeniona fest), zero puchnięcia. Wyrywaj i nawet się nie zastanawiaj, jak Ci się ten szajz zainfekuje to po ścianach będziesz chodzić. Nie ma co odwlekać.