Wpis z mikrobloga

Pomoże ktoś w rozwiązaniu dość nietypowego problemu? ;D
Po odpaleniu kompa zauważyłem, że nie mam dzwięku, słuchawki mam sprawnę, więc podpiąłem je do innego portu, ale po przepięciu ich okazało się, że jakiekolwiek filmiki, czy streamy ładują sie bardzo długo, zupełnie tak, jakby w pierwszej kolejności musiał ''wgrać'' się dzwięk. Problem znika w momencie, w którym wyciszę dzwięk na filmiku, albo zupełnie odepnę słuchawki. Jakieś tropy odnośnie tego, czym może być to spowodowane? #komputery #programowanie #pytanie
  • 7
  • Odpowiedz
Jeżeli to Realtek to w ustawieniach sterownika (Realtek Audio Console z tego co pamietam) wylacz "Wlacz detekcje gniazda po podlaczeniu urzadzenia"
  • Odpowiedz
  • 0
@prymus142: Pozwól jeszcze, że dopytam - wiesz może jak i gdzie to znaleźć? xD Jestem kompletnie zielony w te tematy, a chyba rzeczywiście mam tego realteka, bo po odpaleniu funkcji ''rozwiąż problemy z dzwiękiem'' wyskoczylo mi coś takiego ''realtek high definiton audio'' jako jedną z opcji do wyboru z dopiską w nawiasie, że jest to bieżące urządzenie domyślne.
  • Odpowiedz
@rabit0: Jeszcze mi taka rzecz do głowy wpadła: nie masz może w ustawieniach urządzeń audio tego wejścia jako wyciszone?
To będzie dostępne przez "Panel Sterowania"
  • Odpowiedz
  • 1
@prymus142: Znalazłem w panelu sterowania pozycje ''menadzer realtek HD audio'' i po wejściu pojawiły mi sie dwa okienka, jedno opisane jako głońsniki (żadnych nie mam podpiętych) i drugie okienko podpisane jako ''digital output'' rzeczywiście miałem tam opcje do zaznaczenia ''ustaw urządzenie domyślne'' ale po zaznaczeniu tej opcji dzwięk znowu zniknał całkowicie i ponownie filmiki ładowały sie normalnie, pare razy jeszcze to przeklikałem, dzwiek wrócił, ale problem pozostał, wiec to chyba
  • Odpowiedz