Aktywne Wpisy

lukasz-sumo +90
Hejka Mirki
Dobijcie mnie... Kończę dziś 32 wiosny, wczoraj uciekłem z Podlasia I #emigracja w okolice Berlina, zostawiła mnie narzeczona, boję się nowej pracy no i nie znam Niemieckiego.
Wczoraj w sklepie miałem takiego stresa robiąc zakupy że w głowie się nie mieści.
Ehhh dziś śpię u ziomeczka na podłodze i jutro pierwszy dzień w pracy i współpracownik ma mnie zabrać do siebie na mieszkanie na 2tyg.
Boję się Mirki :(
#
Dobijcie mnie... Kończę dziś 32 wiosny, wczoraj uciekłem z Podlasia I #emigracja w okolice Berlina, zostawiła mnie narzeczona, boję się nowej pracy no i nie znam Niemieckiego.
Wczoraj w sklepie miałem takiego stresa robiąc zakupy że w głowie się nie mieści.
Ehhh dziś śpię u ziomeczka na podłodze i jutro pierwszy dzień w pracy i współpracownik ma mnie zabrać do siebie na mieszkanie na 2tyg.
Boję się Mirki :(
#

Amerykańska prokuratorka i policja odmawia komentarza i ma #!$%@? bez żadnych konsekwencji, mimo że jednym nakazem, którego nie chcą wydać mogliby go natychmiast ściągnąć na rozprawę, w której za zbrodnie grozi typowi dożywocie.
W Polsce wiadomo, że dzieję się różne dziwne akcje, ale jak coś takiego może beztrosko funkcjonować w USA?
Jest przypał, Netflix kręci o tym dokumenty, a dalej prokuratura i policja nie chce aresztować oficjalnie ściganego typa i nikt w USA z tym nic nie robi?
Jak to wszystko wytłumaczyć w realiach USA gdzie za mniejsze sprawy kręcone były większe afery? Tyle było afer z #metoo i tak dalej, a tutaj nagle żadne amerykańskie feministki nie próbują nic na władzach wymusić by doprowadzić do aresztowania zbrodniarza, którego mają jak na widelcu?
#prawo #usa #przestepczosc #kryminalne #netflix #pytanie #pytaniedoeksperta #pieklokobiet #pieklomezczyzn #metoo #feminizm
@rochto: ciekawa sprawa, w internecie jest napisane, że USA domaga się ekstradycji Polańskiego, ale Polska, Francja i Szwajcaria odmawiają jego wydania. Więc wychodzi na to, że akurat za Polańskim próbują wydawać nakazy ekstradycji i w dodatku jest to ten sam amerykański Los Angeles County, który w przypadku Brikama odmawia wystawienia tego
@Szkodnik1: Tak i przez masonerię jeszcze xd