Aktywne Wpisy
Baba_Yagi +633
Proszę o pomoc w nagłośnieniu sprawy:
Zostałem wystawiony przez hotel a następnie przez Booking.com w Austrii w miejscowości Graz.
Po bardzo długiej podróży przyjechałem dzisiaj do miejscowości Graz gdzie miały czekać dla mnie i moich przyjaciół 2 osobne apartamenty na 5 osób łącznie. Hotel został przedpłacony ponad miesiąc temu a sam booking został zrobiony ponad 2 miesiące temu.
Dzisiaj
Zostałem wystawiony przez hotel a następnie przez Booking.com w Austrii w miejscowości Graz.
Po bardzo długiej podróży przyjechałem dzisiaj do miejscowości Graz gdzie miały czekać dla mnie i moich przyjaciół 2 osobne apartamenty na 5 osób łącznie. Hotel został przedpłacony ponad miesiąc temu a sam booking został zrobiony ponad 2 miesiące temu.
Dzisiaj
Megasuper +21
Właśnie sobie siedzę w restauracji i Ukraince siedzący obok zamówili sobie ośmiornice. No niezle jaja. Biedni imigranci wojenni xD Wyjurwic to na front #ukraina
@misthunt3r:
W ogóle zastanawiam się jakim prawem sąd coś takiego przyklepał XD Przecież on nie ma stałego źródła dochodu. Gdyby normalnie zarabiał ze 100 tys. no to dobra, okey – ma to jakąś zasadność
@Thorrand: ale ma możliwości majątkowe
To prawda – ma. I co z tego? Nie rozumiem dlaczego gówniak seby ma dostawać 500 zł. alimentów... I JEST OKEY. Są ludzie, którzy nawet 4500 zł. nie zarabiają, nie dostają NIC od państwa, i muszą utrzymać SIEBIE i dziecko, to jest okey – ale nagle chłop dostał żałosne odszkodowanie za zniszczone przez POLSKIE PAŃSTWO życie – i 4500 zł?
To jest chore.
No i skoro gówniak potrzebuje 4500
No właśnie. Koszt życia w Polsce jest obiektywny. Gówniak musi żreć, ubrać się w... coś, może jakieś lekarstwa czy pomoc tej... kogoś tam, + pieluchy. Można przecież to zmierzyć.
A skoro koszt utrzymania dziecka według tego sądu to 4500 zł. to co mają powiedzieć ludzie, którzy ZARABIAJĄ TYLE i muszą za tę kwotę utrzymać też siebie? XD
I jak rozumiem, skoro sąd uznał, że TO KONKRETNE dziecko potrzebuje 4500
@Thorrand: Jest jeszcze lepiej, bo w teorii rodzice powinni po równo dzielić koszt utrzymania dziecka. To oznacza wg sądu, że gówniak 9k miesięcznie kosztuje. Chyba co miesiąc kompa dostaje.
XDD Czyli jeśli ten sąd tak uznał, to gdy Komenda przechleje hajs, a matka wyleci z roboty / z mieszkania / whatever. To wtedy państwo Polskie winno łożyć do 18 r. życia tego gówniaka równiutko 4500 zł. + PRZYNAJMNIEJ inflacyjna waloryzacja xDD A z tą inflacją u nas ostatnio... XDD
No chyba, że nagle gówniak będzie musiał żyć za 500 zł. jak... wszystkie inne gówniaki, których ojciec-Sebuś uciekł od
@Tytanowy_Lucjan: i dziecko by miało 2 dni chodzić do 1 szkoły a 3 dni do drugiej?
A jak już by musiałyby być alimenty to tak jak w Niemczech - sztywna waloryzowana tabela zależna od wieku dziecka. A jak mamusia czy tatuś chcą dodatkowych lekcji baletu, jazdy konnej czy mandaryńskiego to niech sobie samodzielnie na to