@151346136: jasne, ale my wykopki w 99% mamy do grania instrumenty, które zachowują się jak vx i to na niego powinniśmy patrzyć, poza tym longowanie vixa to bardzo nieprzyjemna sprawa bo on przez pół roku może się kręcić na tym samym poziomie a pozycja być już dawno 100% pod kreską
@bruhhhhhhhh: nie no tez mam do gry VX, wiadomo ale implikowana zmiennosc jako taka liczy VIX, ktory zawsze ma ten sam czas o na ktorym opiera wyliczenia, a kontrakty maja rozne wygasania takze poziom VIX 20 oznacza implied volatility 20%, a na VX w tym czasie moze byc 20 a moze tez byc 23
@151346136: Spokojnie. Ja nie stosuje dywersyfikacji bo to ryje banie. Wszystko jest powiązane. Jak ma jebnąć to jebnie. Po co mam sobie pluć w brodę ze mogłem tego więcej albo tak albo siak. Ja nawet jak w korku stanę i pas źle idzie to nie zmieniam. Kiedyś dojadę. I niedługo jebnie.
VIX < 20
@Panicz888 czas ladowac puty / longowac VIX
https://www.cboe.com/tradable_products/vix/
ale implikowana zmiennosc jako taka liczy VIX, ktory zawsze ma ten sam czas o na ktorym opiera wyliczenia, a kontrakty maja rozne wygasania
takze poziom VIX 20 oznacza implied volatility 20%, a na VX w tym czasie moze byc 20 a moze tez byc 23
Spokojnie. Ja nie stosuje dywersyfikacji bo to ryje banie. Wszystko jest powiązane. Jak ma jebnąć to jebnie. Po co mam sobie pluć w brodę ze mogłem tego więcej albo tak albo siak.
Ja nawet jak w korku stanę i pas źle idzie to nie zmieniam. Kiedyś dojadę. I niedługo jebnie.
@Panicz888: i tego sie trzymajmy