Aktywne Wpisy
PolskaOdMorzaDoMorza +341
Beka z tych którzy wszelką krytykę konfederacji przypisują ludziom o lewicowych poglądach. Ja mam prawicowe poglądy, a jednocześnie nie jestem na tyle je%$ęty żeby głosować na konfederację pełną rusofili, populistów, gołodupców i kłamców. Trzeba mieć zerowe pojęcie o świecie żeby łykać ten teatrzyk podatkowy Mentzena. W Polsce nie ma prawicy z rigczem.
#polityka #niepopularnaopinia #konfederacja #4konserwy #neuropa #bekazlewactwa #bekazprawakow
#polityka #niepopularnaopinia #konfederacja #4konserwy #neuropa #bekazlewactwa #bekazprawakow
wykop +6
Dzień dobry, Wykop! (ツ)
W weekend, w sklepie pojawiła się aktualizacja wykopowej aplikacji dla iOSa. Większość z Was ma ją już na swoich telefonach, a tych, którzy wciąż są przed aktualizacją, zapraszamy do pobrania najnowszej wersji:
https://apps.apple.com/pl/app/wykop/id365459650?l=pl
Lista wdrożonych zmian:
- rzecz, którą zgłaszaliście nam najczęściej, to możliwość dodawania zdjęć do treści, między innymi z pliku, aparatu czy URLa;
- w tej wersji (przy wpisach) pojawiły się również ankiety;
- dodaliśmy możliwość
W weekend, w sklepie pojawiła się aktualizacja wykopowej aplikacji dla iOSa. Większość z Was ma ją już na swoich telefonach, a tych, którzy wciąż są przed aktualizacją, zapraszamy do pobrania najnowszej wersji:
https://apps.apple.com/pl/app/wykop/id365459650?l=pl
Lista wdrożonych zmian:
- rzecz, którą zgłaszaliście nam najczęściej, to możliwość dodawania zdjęć do treści, między innymi z pliku, aparatu czy URLa;
- w tej wersji (przy wpisach) pojawiły się również ankiety;
- dodaliśmy możliwość
1kg makaronu ok.2,5 zł
1kg kaszy jęczmiennej około 2 zł
6kg ziemniaków ok.8zł
2kg margarany ok 5 zł
150 bułek około 50zł
10 paczek Chochoszoków ok. 20
15 sosów do potraw jeden po około 50 groszy-około 7 zł, lub kilka sosów gotowych po ok.3 zł.
w sumie ok. 100 zł
A jak to dziś wygląda?
1kg ryżu - 5,5 zł
1kg makaronu - ok. 7,5 zł
1kg kaszy jęczmiennej - 5,50
6kg ziemniaków - 15 zł
2kg margaryny - 24 zł
150 bułek - ok. 100 zł
10 paczek choko szoków 250 g - 43,9 zł
15 sosów - po ok. 2,5 szt - około 37 zł
w sumie ok. 236 zł.
Ta pasta źle się zestarzała. Można coś urżnąć, np bułki z dyskontu, ale autor oryginału nie korzystał z takich, bo wtedy były po ok. 20 groszy najtańsze, teraz 3,30 najtańsze więc przyjąłem taką średnią cenę na dziś.
#inflacja #polska #pasta #ceny #czokoszok