Aktywne Wpisy

Rabusek +373
Urodziła mi się zdrowa córka
Dostalem awans w pracy w trakcie tacierzyńskiego nie będąc w pracy przez prawie 2 miesiące
złapalem dwoch klientow na part-time consulting
Ten rok zapowiada sie super (ʘ‿ʘ)(ʘ‿ʘ)(ʘ‿ʘ)
Dostalem awans w pracy w trakcie tacierzyńskiego nie będąc w pracy przez prawie 2 miesiące
złapalem dwoch klientow na part-time consulting
Ten rok zapowiada sie super (ʘ‿ʘ)(ʘ‿ʘ)(ʘ‿ʘ)

mirko_anonim +79
#biedanonim
Jako kogoś zajmującego się AI na co dzień strasznie wkuriwa mnie ten cały sztuczny hype i rzesze pseudoeksperów, którzy obejrzeli 10 minutowy filmik o ChatGPT od "entuzjasty technologii" i już wszystko rozumieją.
Modele bazujące na tej architekturze co GPT4, czyli na Transformerach nie są stanie osiągnąć poziomu AGI i zyskać świadomości. W zasadzie to co odróżnia GPT4 od modelu który można sobie wytrenować w domu to rozmiar sieci oraz przede wszystkim
Jako kogoś zajmującego się AI na co dzień strasznie wkuriwa mnie ten cały sztuczny hype i rzesze pseudoeksperów, którzy obejrzeli 10 minutowy filmik o ChatGPT od "entuzjasty technologii" i już wszystko rozumieją.
Modele bazujące na tej architekturze co GPT4, czyli na Transformerach nie są stanie osiągnąć poziomu AGI i zyskać świadomości. W zasadzie to co odróżnia GPT4 od modelu który można sobie wytrenować w domu to rozmiar sieci oraz przede wszystkim

Standardowo było: Pomagałem Ukrainie, blablabla nazwiecie mnie onucą, źli ukraińcy w tramwaju/autobusie.
W tym ostatnim było, że gość 10 latków z Ukrainy spotkał w tramwaju czy tam autobusie, którzy głośno gadali po ukraińsku (no shit w tych historyjkach ZAWSZE głośno gadają xD), a kiedy wyszli to jeden z nich piłką rzucił w okno tramwaju i typ stwierdził, że nei widział czegoś takiego przez 30 lat jak mieszka w Polsce. xDDD
Chyba się ktoś tam w centrali połapał, że to brzmiało tak absurdalnie, że aż zdecydowali się usunąć. Beka i podobno nie ma na wykopie trolli. xD
Jechałem PKSem jakieś 2.5h i tak:
- siedziało dwóch kolesi prawie obok mnie i na głośno jakieś pierdy w komórkach oglądali. jeden chyba film, a drugi to laski na tiktoku głównie i myślę - no nic tylko wkońcu im powiem, że przez nich do wszytkich Ukraińców ludzie mają pretensje.
- z tyłu zaś jechała rodzinka gdzie