Wpis z mikrobloga

@Niedobry: Większość prac tak naprawdę nie wymaga żadnych kompetencji, a człowiek ze screena nie dopisał, że ci ludzie bez języka i znajomości, są też bez wymagań płacowych. Poza tym, imigracja powoduje inne problemy. Dla mnie to żaden problem, nie boję się o pracę, fajnie też pojeździć tanio boltem, ale czy dla całego społeczeństwa jest to korzystne? Można o tym dyskutować
  • Odpowiedz
bo tacy jak typ ze screena to zwykli ksenofobiczni faszyści mający się za oświeconych

@sotilas: Serio? Ten tekst jest przecież odpowiedzią na ksenofobiczne jojczenie, że nie powinno być żadnych imigrantów, bo zabierają pracę.
  • Odpowiedz
@sotilas: przy takiej ilości imigrantów spokojnie każdy z Polaków stałby się wykwalifikowanym pracownikiem ze ścisłą specjalizacją, jak elektryk, hydraulik, spawacz, a ludzie bez języka i kwalifikacji pracowałoby na kasie, przy dostawach czy na taksówkach. Do tego nie potrzeba większych umiejętności i doświadczenia. Wiec jak twoja robotę zabiera imigrant bez języka to znaczy, że zamiast rozwijać się zawodowo wolałeś być leniem. A problemem nie jest ten imigrant tylko twoje podejście do
  • Odpowiedz
@sotilas: a właściwie o co ci chodzi? XD

Wyjechałem kiedyś do UK, język znałem na poziomie liceum, znajomości miałem takie że byłem u brata. Pracę znalazłem taką, że było mnie stać na opłaty, jedzenie i jeszcze odłożyłem. Mój brat siedział tam już kilka lat więc ogarnął sobie lepszą robotę. Czy ja zabrałem jakiemuś angolowi miejsce? Chyba tylko totalnemu debilowi z którego i tak społeczeństwo nie miałoby pożytku.

Teraz u nas
viero - @sotilas: a właściwie o co ci chodzi? XD 

Wyjechałem kiedyś do UK, język zna...

źródło: 6FjiNh0sE.888.mem

Pobierz
  • Odpowiedz
  • 3
@fanmarcinamillera: >Wiec jak twoja robotę zabiera imigrant bez języka to znaczy, że zamiast rozwijać się zawodowo wolałeś być leniem.

@fanmarcinamillera: pomijając już ten kompletnie chybiony fakt przywoływania tego słynnego "języka" jako wielkiej kwalifikacji, bo niby jaką przeszkodą jest dla rodzimego użytkownika rosyjskiego nauczyć się w tydzień polskiego wystarczająco do obsługi grilla w macdonaldzie, to może i tak. i co z tego? jaki z tego jest wniosek? skoro wolny ryneczek
  • Odpowiedz
  • 0
Chyba tylko totalnemu debilowi z którego i tak społeczeństwo nie miałoby pożytku.

@viero: a z ciebie niby jakie angielskie społeczeństwo miało pożytek, z polskiego robolskiego smiecia. xd k---a mać, zerowa samoświadomość.

Teraz u nas w pracy był Ukrainiec i tęsknię za chłopem niesamowicie, super kolega, dobrze mówił po polsku, mógłbyć nawet murzynem. Mnie nie interesuje czy robię z Polakiem czy Obcokrajowcem tylko jakim jest człowiekiem.

xddd czy ty siebie słyszysz?
  • Odpowiedz
  • 2
@viero: czyli jak ty pracowales na stanowisku to wszystko bylo dobrze i byles wartoscią dodaną, ale lokals na tym samym stanowisku to by był totalny debil bez pożytku dla społeczeństwa tak? xDDD
  • Odpowiedz
  • 1
@bacaa90: to filmik o ukrach, jak już polacy sprowadzą tańszych bengalców na ich miejsca xD dokładnie tak bedą wyć. a ukrom się powie że i tak z nich pożytku nie było.
  • Odpowiedz
  • 1
@Cierniostwor

@sotilas: "bez kompetencji"

Przecież imigranci z Ukrainy mają takie same kompetencje jak Polacy, system edukacyjny jest bardzo podobny a nawet lepszy(kończą szkołę rok wcześniej)

szkoda tylko że zapomniałeś o takim małym szczególe jak fakt że na Ukrainie wszystko można kupić za kilka dolarów xDDD
  • Odpowiedz
@Niedobry: O ile z jednej strony wuut ma rację, o tyle napływ tysięcy robotników, gotowych pracować do 12h dziennie, 6 dni w tygodniu, często za najniższą krajową, kompletnie deklasuje prostych lokalnych ludzi, którzy chcą dla janusza pracować po 8h, a nadgodziny mieć płatne kilka groszy więcej, lub nie mieć ich wcale.
Niemniej jednak, imigranci są w Polsce niezbędni, bo zaczyna brakować u nas prostych pracowników fizycznych i trzeba być naprawdę
  • Odpowiedz
@wuut az Cie zawolam, bo nie dosc ze trafiles w punkt, to jeszcze ktos probuje robic k---e z logiki na bazie Twojej wypowiedzi xD
  • Odpowiedz