Wpis z mikrobloga

Witam tych co obserwuja #legozesmieci

Maly apdejt co do sytuacji zaprezentowanej w tym wpisie

W poprzednim tygodniu zrobilem zamowienie od jednego ze sprzedawcow na bricklink. Laczna wartosc zamowienia to bylo okolo 24 euro,
Za ta kwote udalo mi sie kupic okolo 300 brakujacych klockow.
Nie patrzylem dokladnie co zamawiam , ot brakuje to brakuje i tak trzeba bedzie kupic wszystko. Liczylem na to ze uda mi sie skompletowac moze 5 - 7 zestawow z listy. Niestety, klocki sie tak rozlozyly ze po wszystkim mam tylko trzy kompletne zestawy ktore chcialem zaprezentowac. w reszcie uzupelnilem co moglem z brakujacych czesci i bede zamawial w przyszlosci wiecej klockow.

Reasumujac - z tych wielkich dostaw mialem 29 niekompletnych setow. zdecydowalem ze nie bede kompletowal siedmiu z nich co daje nam 22 niekompletne zestawy minus 3 ktore udalo mi sie zlozyc.

Zestaw nr 1 60218 - Dessert Rally Racer.
chyba moj ulubiony z calej listy. uwielbiam palete kolorow jaka zostala skomponowana do tego malego autka. Jest Minifig ,nie ma instrukcji i pudelka.

Zestaw nr 2 75870 - Speed Champions Chevrolette Corvette.
Przyjemne autko z oryginalna figurka ale model srednio ciekawy. Brak pudelka, brak instrukcji.

Zestaw nr 3 - 7239 - Fire Truck
Bardzo fajny. Jeden z ulubionych na liscie ze wzgledu na ilosc ruchomych elementow. Ten zestaw mialem prktycznie kompletny od razu bez jednej drabiny, Sa oryginalne figurki. Jest zmaltretowane pudelko i komplet instrukcji.

Na liscie zostalo 19 zestawow do ogarniecia i mysle ze sytuacja z nimi rozwinie sie szybciej. w wielu z nich brakuje po jednym lub 3 klocki.

tymczasem dochodza kolejne zabawki kupowane za grosze. Na ten moment sytuacja w calej kolekcji (lacznie z setami kupionymi w sklepie) rowna sie 37 zestawow. Niezle jak na kogos kto za dzieciaka mial tlko dwa male pudeleczka ;)

#lego
beroslaw - Witam tych co obserwuja #legozesmieci 

Maly apdejt co do sytuacji zapreze...

źródło: 20230319_152735

Pobierz
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach