Wpis z mikrobloga

Ta cała sprawa z papieżem jest idealnym modelem jak PiS od kilkunastu lat dzieli Polskę.
1. Pojawia się jakiś temat - papież, Smoleńsk, aborcja, Trybunał etc
2. Partia wydaje jednoznaczne stanowisko.
3. Każdy kto się nie zgadza ten lewak, antypolak, wróg i skrzyżowanie Stalina z Leninem.

Nie ma absolutnie żadnego miejsca na jakiekolwiek niuanse, na dyskusję, na argumenty - każdy kto takie kwestie porusza trafia do jednego wora. PSL robiło jakieś fikołki wokół papaja i co? I nic, równie dobrze Kosiniak mógłby pokazać na mównicy sejmowej najostrzejsze cenzo, tak samo by był potraktowany. W pewnym sensie istnieje totalna opozycja - to PiS ją stworzył, bo dla PiSu nie ma opozycji innej niż totalna.

#bekazpisu #neuropa #2137
loginnawykoppl - Ta cała sprawa z papieżem jest idealnym modelem jak PiS od kilkunast...

źródło: OTYwL3VfMS9jY19mMzk1Mi9wLzIwMjMvMDMvMDkvMTIxMS83NjAvNWZhMTE0MDQ2ZGEwNDMzMmI5NDQ3ZGQwNjY4YTVhZGIuanBlZw==

Pobierz
  • 48
  • Odpowiedz
@loginnawykoppl: prawda: za to opozycja z pod znaku PO przez lata przodowała w agresywnych atakach na PiS i jego sympatyków. Teraz TVP wygrywa i ten wyścig, ale warto o tym pamiętać mimo, że to mniej szkodliwe niż budowej ostrych podziałów wokół symboli.
  • Odpowiedz
to uczucie gdy TVN wygrał materiałem o papaju PISowi następną kadencje.

@eltanol3000: eee tam. Choćby się waliło i paliło poparcie dla PiSu zmieni się co najwyżej w granicach błędu statystycznego i niezależnie czy mówimy o spadku czy wzroście. Kto miał się określić już dawno się określił. W polskiej polityce wszyscy okopani jak pod Verdun i szans na przełamania frontu brak.
  • Odpowiedz
  • 0
@loginnawykoppl

ten z nami, ten przeciw nam

dziwna to pochodna po demokrajcach XXIw. - polaryzacja społeczeństwa i u nas i w USA po to żeby łatwiej ogrywać swój elektorat
  • Odpowiedz
TVN załatwił PIS 3 kadencję tym atakiem na papieża. Brawo TVN.

@ery78: Z jakiegoś powodu mam cię opisanego jako "pisuar" - widać miałem rację, że dostaliście nowe wytyczne i wszyscy powtarzacie to samo xD
  • Odpowiedz
@loginnawykoppl:

Nie ma absolutnie żadnego miejsca na jakiekolwiek niuanse, na dyskusję, na argumenty - każdy kto takie kwestie porusza trafia do jednego wora.

Popatrz na liczbę wykopów tego znaleziska i ile osób podjęło jakąś merytoryczną
  • Odpowiedz