Siema Mirasy, posiadam WiFi dongle od TPLinka. Problem mam taki, że jak zerwie mi połączenie po kablu (stara instalacja) i przełączy na WiFi to praktycznie transfer jest zerowy, coś się próbuje ładować ale mega długo to trwa. Może polecicie jakąś kartę sieciową do PCta albo inne rozwiązanie na USB które się sprawdzi. Telefon/PS5 etc na tej sieci śmiga elegancko (sprzety w tym samym pokoju) zaś na PC niby mam dobre połączenie ale praktycznie jakby go nie było. #komputery #siecikomputerowe #pcmasterrace #elektronika
@reakwon: Właściwości pokaż czy ci kiedyś do głowy nie strzeliło przypadkiem ustawić na sztywno adres nie z DHCP potem protokół internetowy ipv4 i zobacz czy masz automatycznie czy na sztywno. Jak na sztywno ustaw na automatycznie
@DaneOsobowe: chodzi ci o ten extender? Kupiłem go specjalnie bo myślałem, że to może być tym spowodowane ale dalej to samo, tak jak pisałem na innych urządzeniach jest git. @K_O_R_N_I_K : Jakbyś mógł trochę jaśniej, nie wiem czy ci chodziło o te właściwości.
@K_O_R_N_I_K: Jak odpiąłem kabel to nawet przyspieszył ten internet po wifce, ja mam setup tak że kabel ethernetowy wchodzi do switcha i wychodzi innym kablem do kompa. Ten ethernetowy traci sygnał co jakiś czas i wtedy komp mi sam przełącza na wifi.
@K_O_R_N_I_K: Zwykły RJ45 co mi idzie przez całe mieszkanie od routera, jak się idzie po przed pokoju to czasami zrywa albo sam z siebie, pewnie się jakoś załamał gdzieś. Końcówki już nowe robiłem, a kabel jest tego starego typu 4 wiązki w środku.
@reakwon: lol to ty chyba na telefonicznym masz to zrobione xD Bo na bank nie na skrętce :D Nawet skrętka do 10 base T miała 4 pary :D Zrób no zdjęcie tego kabla bo ciekawy jestem ( ͡°͜ʖ͡°)
#komputery #siecikomputerowe #pcmasterrace #elektronika
@DaneOsobowe: jak będę robił generalke imo :<, ten mój kabel ma 4 wiązki btw.
@K_O_R_N_I_K : Jakbyś mógł trochę jaśniej, nie wiem czy ci chodziło o te właściwości.
Nawet skrętka do 10 base T miała 4 pary :D Zrób no zdjęcie tego kabla bo ciekawy jestem ( ͡° ͜ʖ ͡°)