Wpis z mikrobloga

Mirki skończyłem kurs HTML na #codeacademy i chciałbym dalej zdobywać wiedzę jeśli chodzi o #html . Możecie polecić jakieś strony/książki o HTML? Najlepiej żeby miały też jakieś przykładowe projekty które można wykonać i opisy IDE z których korzysta się w webdev.

#webdev #pytanie
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Nekron: nie wiem jak inni ale ja się uczyłem bez ksiażek (może dla tego że za nimi nie przepadam), siedzisz na forum (np. forumweb) i pomagasz świeżakom, przez co uczysz się cały czas czegoś nowego :)
  • Odpowiedz
@Nekron: Sam HTML za daleko Cie nie zaprowadzi. HTML5 moze byc dobrym pomyslem. A potem moze warto pomyslec czy bardziej front end Cie interesuje, design czy moze backend....

Z narzedzi tak jak @login_zajety_sic pisze - sublimetext, notepad++, tu niedawno ktos polecal brackets chyba
  • Odpowiedz
@msq: @login_zajety_sic: Dzięki za IDE. A jeśli chodzi o jakieś książki to możecie coś polecić? Mam sporo czasu w drodze do pracy i bym sobie coś poczytał w tym czasie. I jeszcze nie wybrałem czy bardziej interesuje mnie front czy back end. Design raczej odpada bo marny ze mnie artysta.
  • Odpowiedz
@Nekron: Co chciałbyś więcej w HTML? Możesz poduczyć się CSS i Sass i Less. Pójść w stronę front-endu do JS, Jquery Angularjs/emberjs. Wpierw się zastanów co chcesz robić a później sprawdź ofertę np. Heliona.
  • Odpowiedz