Aktywne Wpisy
Zapaczony +61
hehexdlollmao +376
Skoro nawet multimilioner, najsławniejszy polak który kiedykolwiek stąpał po ziemii robercik nie wystarcza dla p0lki to jak taki przeciętny normik może czuć się w związku bezpieczny xD #!$%@? komedia, ale tak się kończą śluby i zakładanie rodziny, ma co chciał, na dobre i na złe, do konca życia mordo #lewandowski #p0lka
no i właśnie...
tani ups czy listwa antyprzepięciowa?
czemu ma zapobiegać? <- tv wyłącza się na chwilę gdy leżąc na kanapie dotykam ładowarki od smartfona(podłączonej do innego gniazdka) i przeskakuje "iskra". pc daje radę ale tam mam niby wiekowy ale dobry zasilacz a jak widać tv to inna para kaloszy.
boję się że wkońcu się uszkodzi przez taką głupotę.
co jeszcze tam będzie podłączone? <- kolumny i może jakaś konsola/dekoder tv
#elektryka #mieszkanie #prad
no i pytam co kupić aby temu wyłączaniu tv zapobiec. na razie zwykłe przedłużacze mam.
@drinkIT: zostaje taśma i wd40
cała instalacja jest wymieniona na nową... żyrandoli nie zdążyłem jeszcze powiesić i żarówki na kablach wiszą :) ale jak pisałem wcześniej wiem tylko tyle że jest nowa "do licznika" blok wielka płyta..
@drinkIT: taka zlecona przez ciebie, czy taka z wspólnoty / spółdzielni?
bo jak ta druga to tak jakby pomiarów nie było
generalnie liczyłem że to będzie niebo a ziemia z uwagi na doświadczenia z zasilaczem w pc. ale gdyby listwa za 1/4 ceny ups dała rade to byłbym mega zadowolony :)
niechodzi mi o pioruny tylko taką elektrycznośc statyczną
@drinkIT: sprzęt powinien być nie czuły na takową, badany jest pod tym względem
sugerujesz problem z instalacją, może ograniczać się do modyfikacji w skrzynce z bezpiecznikami?
w cenie wizyty elektryka pewnie kupię sobie tani ups... więc to takie albo albo....
tak czy inaczej jak lodówka mi się wyłącza na pół sekundy to niema szans tego zauważyć... kolumny grają pięknie. wszystko jest cacy tylko ten tv....
czekam na inne opinie czy ups czy listwa, zakładając że instalacja jest ok-chociaż może zrobiona po taniości.
może gdzieś coś niedokręcone, może gdzieś niepodpięte, może coś zepsute ale spawany tv w sprawnej instalacji nie ma prawa wariować od elektrostatyki
ile orientacyjnie takie pomiary mogą kosztować? ~15 gniazdek do sprawdzenia, miasto z tych większych
jak nie masz dwóch lewych i prądu się nie obawiasz to możesz zacząć od tego aby dokręcić wszystko
es to jakieś 2Nm, co jest nie małą wartością wbrew pozorom
gniazdka też do po dokręcania
i wtedy dopiero bym wzywał fachowca jak nie pomoże
tylko wszystko na odciętym zasilaniu.