Wpis z mikrobloga

Nienawidze jak ludzie w #pracbaza krytykują czyjeś pomysły bez podania żadnej alternatywy. Strasznie to jest nagminne. Staram się ucinać takie dyskusje w zarodku ale jakoś nie pomaga.

#zalesie
  • 25
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@cucaracha:

Mam pomysł na rozwiązanie bezdomności i głodu, niech głodni zjedzą bezdomnych, co ty na to?

Przynajmniej daje to jakiś punkt do dyskusji i krytyki Twojego pomysłu niż gdybyś po prostu wyjechał z argumentem "wszyscy się mylicie, powinniście rozwiązać problem głodu i bezdomności ale nie powiem wam jak!".
  • Odpowiedz
  • 0
@cucaracha: Wybacz, nie jestem ekspertem od rozwiązywania problemów z głodem i bezdomnością. Powinieneś skonsultować swoje rozwiązanie z osobami zajmującymi się polityką socjalną, aczkolwiek uważam, że pomysł zjedzenia bezdomnych może być przez nich uznany za kontrowersyjny. Powodzenia w próbach ratowania świata!

Głupi argument to głupia odpowiedź. Wszystko można sprowadzać do absurdu. Pisząc post założyłem, że nie pracujesz z ludźmi upośledzonymi umysłowo.

Jak by mi ktoś wyjechał z tak absurdalnym argumentami to
  • Odpowiedz
Nienawidze jak ludzie w #pracbaza krytykują czyjeś pomysły bez podania żadnej alternatywy. [...] Staram się ucinać takie dyskusje w zarodku ale jakoś nie pomaga.

No to skoro nie masz rozwiązania, może kolega ma rację aby zaryzykować?

@TheDziobak: ale jest różnica pomiędzy twoją możliwą reakcją w takiej sytuacji:

-mój pomysł jest zajebisty i jak nie masz innego to
  • Odpowiedz
a co jak pomysl jest #!$%@?

@hekktik: jesli taki jest to na pewno potrafisz to uzasadznic bo on taki jest z jakiegos konkretnego powodu, jesli nie potrafisz tego zrobic to znaczy, z to nie pomysl jest z-----y tylko krytykujacy.
  • Odpowiedz