Aktywne Wpisy

t3tris +380
Lekko ponad 3 lata temu obiecałem, że Was zawołam za pół roku i wspólnie poświętujemy ogłoszenie premiery Winds of Winter - albo też pośmiejemy się z własnej naiwności.
Jeśli chodzi o dotrzymywanie terminów, to mogę stawać w szranki z panem Jerzym R. R. Martinem, ale jeśli chodzi o samo meritum - zaskoczeń nie ma, pozostał nam jedynie śmiech.
Kalendarium:
5 i pół roku temu stwierdziłem, że jeśli jest jakiś plus tej pandemii, to może chociaż
Jeśli chodzi o dotrzymywanie terminów, to mogę stawać w szranki z panem Jerzym R. R. Martinem, ale jeśli chodzi o samo meritum - zaskoczeń nie ma, pozostał nam jedynie śmiech.
Kalendarium:
5 i pół roku temu stwierdziłem, że jeśli jest jakiś plus tej pandemii, to może chociaż

kleboldswaifuv2 +205
Moja babcia dostała udaru, 30 minut temu zabrała ją karetka. Proszę, pomyślcie o niej dobrze i jeśli wierzycie w Boga, to pomódlce się w jej intencji. Jestem w szoku. Płaczę. Jeszcze wczoraj u niej byłam w domu. #zwiedzamyswiatprostytucjizkleboldswaifu

![Atak prorosyjskiej grupy na oczyszczalnię ścieków na Podkarpaciu [AKTUALIZACJA]](https://wykop.pl/cdn/c0834752/6aac314c84a38b5a9975b1395062a227892e5f962291c068117ea94470c930a6,q80.jpg)

Tytuł:
Mężczyźni objaśniają mi światAutor:
Rebecca SolnitGatunek:
publicystyka literacka, esejeOcena: ★☆☆☆☆☆☆☆☆☆
ISBN:
9788365271532Tłumacz:
Anna DzierzgowskaWydawnictwo:
KarakterLiczba stron:
190Po pierwsze, to jest zbiór felietonów pisanych w różnym okresie czasu. Po drugie pozycja została wydana w 2014 roku i była pisana z poziomu życia w USA. Świat, normy społeczne, zasady, etc. były inne. Trzeba to mieć na z tyłu głowy podczas czytania. Podczas lektury "objaśnień". No właśnie, bo te tytułowe objaśnienia to nic innego, jak problemy, niedogodności, które autora przedstawia jako problemy, które rzutowały na cały świat kobiet. Inaczej mówiąc, nie przeczytałeś jej książki, a wypowiadasz się na jej temat to obraza, umniejszanie kobietom, które mają dorobek literacki. Autorka spłyca wielodomenowe wydarzenia do stwierdzenia, że, jakby słuchano się kobiet, to można by było uniknąć wielu tragedii, np. 11 września i zamach z tym związany. Pozycja tendencyjna, gdzie autorka ma wybujałe ego. Nie polecam.
Prywatny licznik: 23/200
#bookmeter #publicystykaliterackabookmeter #esejebookmeter
źródło: 625739-352x500
Pobierz